Saša Zinaja

U intervjuu za Nacional Massimo je najavio svoj novi studijski album koji izlazi na proljeće ove godine te prokomentirao koliko društvena zbivanja utječu na njega kao glazbenika i pjevača te zašto se ne vidi u vrhu glazbene industrije

Mnogobrojni će se složiti sa činjenicom da je Massimo Savić najbolji muški pjevač posljednjih godina u Hrvatskoj. Svojim glasom, pjesmama i emotivnom izvedbom osvojio je publiku u Hrvatskoj i regiji. Nakon što je posljednjim studijskim albumom “1 dan ljubavi”, objavljenim 2015. godine, ponovo oduševio publiku, na red je došao novi koji je Massimo predstavio u razgovoru za Nacional. Komentirao je koliko društvena zbivanja utječu na njega kao glazbenika i pjevača, otkrio je što misli o svom statusu u društvu i za kojom je svjetskom glazbenom zvijezdom najviše tugovao 2016. te najavio veliki samostalni koncert koji će održati u Laubi, na Valentinovo.

NACIONAL: Vaš novi singl ‘’1000 ljudi’’ odmah po izlasku stigao je na prvo mjesto najčešće emitiranih pjesama u hrvatskom eteru. Niste mogli poželjeti bolji uspjeh i bolju najavu novog albuma. Nastavljate li suradnju s istim suradnicima kao i na prethodnom albumu ili ste angažirali nove?

Teško je odrediti singl koji će najaviti novi album. Singl koji će nagovijestiti izlazak albuma mora imati suzvučje koje svima nama odgovara, kojim ćemo se kretati pri izradi cijelog albuma. Taj prvi singl uvijek je ključan i vrlo važan. Za “Vještinu” je to bio “Bacila je sve niz rijeku”, za “Vještinu II” pjesma “Da mogu”… Te pjesme ne moraju nužno biti uspješne kao što je to bila “Iz jednog pogleda”, ali važno je da najave u kakvom pravcu će se kretati album. Definitivno smo išli, možda i predrsko, u sofisticiranost i modernizaciju zvuka, ali to je ono što se mora napraviti. Po meni, to je napredak, ne znam kako bih to drugačije rekao. Suradnici su isti u aranžmanu i produkciji. Najviše je uključen Predrag Martinjak, onda Nikša Bratoš, pa Ivo Popeskić, ali dolaze i novi autori. Volim raditi s autorima iz BiH, pa će tu biti i Nihad Voloder koji ima jednu predivnu stvar. Opet surađujem s Amilom Lojoom koji je napisao “Kladim se na nas” na prošlom albumu i “Ne dam grijehu na tebe”, a jednu pjesmu napisao je Sergej Ćetković. Nažalost, neću imati Arsena Dedića. Da je živ, sigurno bi mi napisao barem jednu pjesmu. Volim imati njegove pjesme na albumu i uvijek se posebno potrudimo da ih napravim, bez obzira na to hoće li kasnije imati komercijalni uspjeh ili ne. Zbog toga mi je zaista žao…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja
Podijeli objavu
Prethodni članak‘VELIKA TROJKA’ SE IZBJEGLA Ovo su parovi četvrtfinala španjolskog Kupa kralja
Sljedeći članakMinistrica Žalac najavila osnivanje Savjeta za Projekt Slavonija
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.