Saša Zinaja

INTERVIEW: HRVOJE KREŠIĆ ‘Došao sam na N1 zbog novog izazova, a ne zbog sukoba s premijerom’

‘Reakcija premijera Plenkovića pred tv kamerama me iznenadila kada mi je poručio da se kandidiram na izborima ako mi se ne sviđa državni proračun’, kaže o incidentu novinar koji je nakon četiri godine napustio RTL

Hrvojem Krešićem, 36-godišnjim novinarom RTL televizije, razgovarali smo u povodu njegova prelaska na regionalnu N1 televiziju. Krešić je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirao hrvatski jezik i arheologiju, stigao do apsolventure s prosjekom ocjena 4,7, ali nažalost nije diplomirao, kako danas kaže, baš zato što se posvetio novinarstvu.

Paradoksalno, upravo mu je ta karijera kasnije, kako tvrdi, omogućila da se usavršava i bavi znanstvenim radom na Sveučilištu u Oxfordu, na prestižnom Reutersovu institutu za novinarstvo. Najprije je šest godina odradio u Novom listu kao honorarac, da bi prije četiri godine dobio ponudu za prvi stalni posao. U hrvatskom medijskom prostoru postao je prepoznatljiv kao televizijski novinar. Nedavno ga je pred kamerama napao premijer Andrej Plenković, koji mu je ljutit zbog njegova pitanja o „rastrošnom hrvatskom proračunu“ poručio da ako mu se proračun ne sviđa, nek’ se kandidira na izborima pa ako pobijedi, neka sam priprema proračun.

NACIONAL: Hoćete li se kandidirati na predstojećim izborima, kako vam je nedavno „preporučio“ premijer Andrej Plenković?

Sigurno se neću kandidirati, o čemu najbolje svjedoči i činjenica da s RTL-a prelazim na N1 televiziju, gdje ću nastaviti raditi to što radim već 10 godina i istinski volim. Znači, novinarstvo. Politika me zanima kao predmet koji ću nastaviti profesionalno pratiti kroz novinarske izvještaje, a nadam se i reportaže…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

Source:Dragan Đurić