Hrvoje Jelavic/PIXSELL

INTERVIEW: GORAN PAUK ‘Nije realan napad HDZ-ove desnice na Plenkovića’

Šibensko-kninski župan smatra da je neoprostiva greška bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka bila rušenje vlastite vlade, a pod vodstvom Andreja Plenkovića stranka se uzdigla iz pepela te će se vratiti desnom centru, gdje i pripada

Goranom Paukom (54), šibensko-kninskim županom, razgovarali smo u povodu njegova odustajanja od sudjelovanja na nedavnim izborima. Je li ga s liste u izbornoj jedinici s najviše osvojenih HDZ-ovih mandata uklonio predsjednik stranke Andrej Plenković ili netko drugi, jasnog odgovora još uvijek nema. Kako danas tvrdi Pauk kojeg prati glas da je nekoć bio akvizicija bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, to je bila njegova odluka, doduše nakon konzultacija s Plenkovićem.

Rekao je da se želi i dalje posvetiti radu u županiji, a prepoznatljivost je osigurao za vrijeme Domovinskog rata. Bio je jedan od dvojice topnika koji su oborili dva vojna zrakoplova JNA, što je bilo zabilježeno poznatim naslovom u medijima “Oba su pala”. Danas je uvjeren da Plenković vodi HDZ prema desnom centru, političkom prostoru kojem, kako je rekao, ta stranka i “prirodno pripada”.

NACIONAL: Uoči prijevremenih izbora izbačeni ste s izborne liste HDZ-a. Je li vas eliminirao predsjednik stranke Plenković?

Nije me nitko eliminirao. S predsjednikom Plenkovićem konzultirao sam se i rekao mu što planiram. Rekao sam mu da je moja želja posvetiti se županiji do kraja ovog mandata i na sljedećim lokalnim izborima biti opet HDZ-ov kandidat za župana te da mislim da je bolje da me ne stavlja na listu. Tijekom prethodnih dvaju mandata bio sam na listi, formalno sam postao saborski zastupnik, ali nikada nisam sjeo u saborsku klupu…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

Source:Dragan Đurić