Filip Novosel i Tihomir Hojsak nedavno su se vratili s američke turneje, na kojoj su promovirali album ‘Bow vs. Plectrum – Gudalo protiv trzalice’. Oduševljeni su dočekom publike i planiraju povratak u SAD, ali i odlazak u Kinu i Australiju, o čemu je u razgovoru za Nacional govorio Filip Novosel

Nakon što su ove godine objavili album “Bow vs. Plectrum – Gudalo protiv trzalice”, na kojemsu Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu ponudili novu sliku jazza, tretirajući tamburu kao ravnopravan instrument odavno u jazzu udomaćenom kontrabasu, mnogi su se čudili. Međutim, nakon preslušanog albuma i nekoliko koncertnih promocija u Hrvatskoj, čuđenje su “prekrili” hvalospjevi glazbenih kritičara i publike. Novoselu i Hojsaku glazba je profesija i životni poziv te nisu skrivali svoje oduševljenje jer su se dugo pripremali za ovaj album, nadajući se uspjehu koji su upravo doživjeli i zbog kojeg su i otišli na turneju u SAD.

U razgovoru za Nacional Novosel govori o tim nastupima, suradnji s hollywoodskim redateljem hrvatskog porijekla Bobbyjem Grubicem, s kojim su snimili spot tijekom boravka u SAD-u, priznanju koje su za poseban kulturni doprinos državi Kaliforniji i SAD-u dobili od kalifornijskog senata i američkog kongresa te planovima za odlazak u Kinu i Australiju.

NACIONAL: Rijetki hrvatski glazbenici mogu se pohvaliti time da su nakon objavljivanja albuma u Hrvatskoj ubrzo krenuli na američku turneju. Kako je vama to uspjelo?

Smatram da je ključna bila promocija našeg albuma izvan Hrvatske. Na američkom tržištu album smo najviše promovirali putem interneta i društvenih mreža, gdje su nas ti ljudi i zapazili. Također, Tihomir i ja imamo dosta osobnih kontakata u Americi pa je i to puno pomoglo, kao i naša agentica…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja
Podijeli objavu
Prethodni članakUTVRĐENA SALMONELA: Metro iz prodaje povukao smrznuti pileći file
Sljedeći članakOSIJEK Premijer Plenković otvorio Muzej okusa
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.