INTERVIEW: DOMAGOJ HAJDUKOVIĆ ‘Pogriješili smo koalirajući s HSS-om, a Plenković će potonuti u HDZ-ovim klišejima’

MARKO MRKONJIC/PIXSELL

Najmlađi kandidat za predsjednika SDP-a ima 35 godina, ne obazire se na to što ga protivnici smatraju ‘zelenim’, tvrdi da za izborni poraz odgovornost snosi cijela stranka i smatra da SDP novim pristupom mora dati odgovor na problem sve veće nejednakosti među ljudima

S35-godišnjim Domagojom Hajdukovićem, jednim od devetoro kandidata za novog predsjednika SDP-a, razgovarali smo u povodu isticanja njegove kandidature za novog predsjednika SDP-a na unutarstranačkim izborima raspisanima nakon poraza na prijevremenim parlamentarnim izborima. U razgovoru za Nacional izjavio je da na tim izborima nema favorita. Tako je i sebe, htio ne htio, pretvorio u neku vrstu favorita. Ne priznaje da je “Milanovićev kandidat”, a vjeruje da su to Ranko Ostojić ili Orsat Miljenić. Priznaje da je mlad, ali ne i “zelen” i neiskusan. Ovaj Osječanin i diplomirani povjesničar koji trenutačno pohađa doktorski studij u Zagrebu objasnio je da je dosad obnašao mnogo različitih dužnosti te da ima dovoljno iskustva ne samo da preuzme vodstvo SDP-a, nego i da upravlja državom.

NACIONAL: Kakvu kampanju očekujete na unutarstranačkim izborima?

Kampanja službeno još nije ni počela. Glavni odbor raspisao je izbore, a mi smo imali tjedan dana za isticanje kandidatura za predsjednika stranke, ali i ostale dužnosti. Sada imamo 30 dana za prikupljanje potpisa. Za predsjednika treba prikupiti 1000, za člana Predsjedništva 400, a za člana Glavnog odbora 50 potpisa. Kada se sve to preda središnjoj izbornoj komisiji, ona će utvrditi listu kandidata, predati je Glavnom odbor koji će je onda potvrditi pa tek onda formalno počinje kampanja.

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

Source:Dragan Đurić