INTERVIEW: BORIS VLASTELICA ‘Previše je rock ovdje ukorijenjen da bi ga besparica uništila’

Saša Zinaja

Boris Vlastelica, lider beogradske noise rock grupe Repetitor koja je ovih dana objavila novi album ‘Gde ćeš’, u razgovoru za Nacional komentirao je sve veći uspjeh grupe u Europi i osudio lošu kulturnu politiku Srbije

Repetitor je trenutačno jedan od potentnijih i hvaljenijih rock bendova u regiji koji je nedavno objavio treći album “Gde ćeš” za slovensku diskografsku kuću Moonlee Records. Osim što je dobio vrhunske recenzije novog albuma, Repetitor se sve više okreće nastupima u Europi, u kojoj mu raste rejting kao jednom od najboljih novih, mladih rock sastava pa ne čudi što je ovih dana krenuo na još jednu europsku turneju, tijekom koje će nastupiti u Slovačkoj, Češkoj, Nizozemskoj i Njemačkoj.

Utjecajni britanski glazbeni internetski portal Louder Than War njihov novi album “Gde ćeš” nazvao je “izvanvremenskim”, usporedivši ga s albumima “Unknown Pleasures” Joy Divisiona, “Kick out the Jams” MC5 i “Fresh Fruit for Rotting Vegetable” Dead Kennedysa, pozivajući publiku da ih obavezno pogledaju. Upravo zahvaljujući velikom broju nastupa, ponekad i stotinjak godišnje, taj beogradski noise rock trio postao je rock atrakcija čiji se nastupi prepričavaju zbog nevjerojatne količine energije koju nude Boris Vlastelica glasom i gitarom, Ana-Marija Cupin basom i Milena Milutinović bubnjevima.

U razgovoru za Nacional Vlastelica govori o dobrom rejtingu benda u Europi, teškom proboju na inozemno tržište, stanju rock scene u Beogradu i Srbiji, srbijanskoj kulturnoj politici i važnost glazbenih internetskih portala.

NACIONAL: Novi album “Gde ćeš” dobio je pohvale glazbenih kritičara u zemljama bivše Jugoslavije. Je li bilo reakcija u Europi, s obzirom na to da sve bolje kotirate i izvan domaćih granica?

Album je objavljen prije nekoliko dana pa nismo ni uspjeli popratiti sve reakcije. Prijatelji benda su nam javili da nas je puštao BBC Radio 6. Pročitali smo i nekoliko stranih recenzija, od kojih bih izdvojio onu na utjecajnom britanskom blog Louder Then War. Zadovoljni smo prijemom albuma kod kritike…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj