Sve hvaljeniji hrvatski autor pop rock pjesama Aljoša Šerić s grupom Pavel ovih dana objavio je novi, četvrti studijski album ‘Družba krivih odluka’ i promovirao ga na koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture

Aljoša Šerić na glazbenoj sceni pojavio se s rock grupom Ramirez 2004. i glazbenim izričajem naslonjenim na brit rock, a tijekom desetak godina karijere objavio je četiri studijska albuma. Malo prije raspada Ramireza, Šerić je uz svoj redovni posao pravnika osnovao novu grupu Pavel i predstavio nježniju, poetičniju stranu svoje osobnosti i s komercijalnijim pop pjesmama postao jedan od traženijih domaćih autora te ostvario solidan uspjeh na domaćim top listama.

Nedavno je Pavel objavio četvrti album “Družba krivih odluka” koji je Šerić predstavio u razgovoru za Nacional. Komentirao je utjecaj autora hrvatske zabavne glazbe na njegov rad, govorio o početku karijere s Ramirezom i zašto je aktualni singl nazvao “Lažu devedesete” te je otkrio što mu predstavljaju devedesete i može li živjeti od glazbe.

NACIONAL: Kritičar Zoran Tučkar nakon vašeg koncerta u Tvornici kulture napisao je kako je bilo “lijepo vidjeti i čuti pjesme koje su uzele ono ponajbolje od Runjića, Balaševića, Dedića i Dujmića”. Koliko su oni utjecali na vas i vašu glazbu?

Puno. Naslušan sam indie glazbe, alternativne i alt countryja, ali oduvijek volim šlagere i hrvatsku zabavnu glazbu. Drago mi je što je Tučkar to prepoznao, ali i ne samo on. Mislim da nitko ne pazi baš previše na taj dio hrvatske glazbene povijesti tako da je pokuša osvježiti kroz neke nove pjesme i aranžmane. Barem da pokuša taj glazbeni izraz kanalizirati u novim pjesmama. Ja se posebno ne trudim da baš tako zvučim, ali definitivno je to glazba na kojoj sam odrastao. Hrvatska zabavna glazba do kraja 80-ih godina bila je fenomenalna…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

PREKONacional
Podijeli objavu
Prethodni članakMerkel 100 dana uoči izbora uvjerljivo vodi
Sljedeći članakODBIO PRODUŽITI UGOVOR Donnarumma najvjerojatnije na izlaznim vratima Milana
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.