Interventni policajac ozlijeđen u prometnoj nesreći na Božić dobro se oporavlja

Interventni policajac koji je na Božić u Gospiću kao pješak teško stradao u prometnoj nesreći izvan je životne opasnosti, stanje mu se bitno poboljšalo, doznaje Hina u zadarskoj bolnici, u Odvjetništvu u Gospiću doznaje se da traje ispitivanje vozačice i suvozača koji su pobjegli s mjesta nesreće.

Glasnogovornik bolnice Edi Karuc kaže da se 52-godišnjak oporavlja na Odjelu neurologije jer je zadobio tešku ozljedu glave i prelome lica,  no da nije bilo potrebe za operacijom i da bi „sve trebalo biti dobro“.

“Pacijent se pridiže iz kreveta i pomalo hrani, odnosno njegovo se stanje u ovih par dana bitno poboljšalo”, rekao je Karuc.

Za stradavanje policajca sumnjiči se 19-godišnjakinja, te policija u kaznenoj prijavi navodi da je ona 25. prosinca u 6.20 sati prouzročila prometnu nesreću na način da je upravljala osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake iz smjera Gospića u smjeru Smiljanskog Polja, i zbog nekretanja sredinom obilježene kolničke trake prednjom desnom  stranom automobila udarila u 52-godišnjeg pješaka koji se kretao uz kolnik.

Glasnogovornica Općinskog državnog odvjetništva (ODO) u Gospiću Maša Jurjević kazala je Hini da se sada, u subotu u jutarnjim satima, provodi saslušavanje 19-godišnjakinje iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinila tri kaznena djela i to izazivanje prometne nesreće, nepružanje pomoći i sprječavanje dokazivanja.

Saslušava se i 21-godišnjak iz Gospića zbog osnove sumnje da je kao suvozač počinio kaznena djela nepružanja pomoći i sprječavanje dokazivanja.

Naime, kako je ranije izvijestila policija, nakon nesreće se vozačica automobila, s 21-godišnjim suvozačem, odvezla automobilom s mjesta prometne nesreće, nisu pružili pomoć pješaku iako su to mogli učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, te o tome nisu obavijestili policiju, iako su oboje bili svjesni da je pješak ozlijeđen
„Potom su se s ciljem prikrivanja prometne nesreće ponovno vratili na mjesto prometne nesreće i s kolnika uklonili desni retrovizor koji je otpao s automobila kojim je 19-godišnjakinja upravljala“, stoji u priopćenju.

Glasnogovornica Jurjević kaže da o daljnjem rijeku istrage za sada ne može reći puno, jer traje dokazna radnja prvog ispitivanja, te se još ne zna hoće li ODO podnijeti zahtjev za istražni zatvor ili pustiti osumnjičenike na slobodu, možda uz neku mjeru opreza ili bez ikakvih mjera opreza.

„Nakon svih provedenih dokaznih radnji, utvrdit će se tko je vozio i što se dogodilo, te se sada uhićenici saslušavaju na okolnosti utvrđene u kriminalističkom istraživanju, o čemu je javnost izvijestila Ličko-senjska Policijska uprava“; rekla je Jurjević.

Ako bude predložen istražni zatvor, uhićenici će iz Gospića biti dovedeni na karlovački Županijski sud sucu istrage na ponovno saslušavanje.

Komentiraj