NOVI PETRUŠEVEC: Interventna policija privela deset osoba

Interventna policija u četvrtak je privela je deset osoba u zagrebačkom naselju Novi Petruševec, dok je jedna odvezena u bolnicu. Policijsko postupanje još uvijek je u tijeku.

N1 javlja kako stanovnici ovog naselja lokiraju ulaz u kompleks u koji gradonačelnik Milan Bandić planira useliti 30-ak romskih obitelji. U Novom Petruševcu građani su okružili zgradu u koju Bandić namjerava useliti romske obitelji, i ne puštaju nikoga u stanove.

Neke od prosvjednika policija je iznosila, a Hitna pomoć intervenirala je više puta. Romi su danas trebali doći potpisati ugovore za useljenje.

Građani tvrde da još uvijek nije riješen prijenos vlasništva i da stanovi nisu u vlasništvu grada, već u vlasništvu privatnih osoba. Građani kažu da zgrada nije dostojna za život te da njihov otpor nema veze s tim što se u nju trebaju useliti romske obitelji. Kažu da zgrada ne zadovoljava ni sigurnosne standarde.

“Prema kupoprodajnom ugovoru iz 2003. godine ovo je imovina Grada Zagreba. Zagreb je opremio ovu zgradu. U Hrvatskoj, znate dobro, ima više vanknjižnog nego knjižnog vlasništva, bitno je da ga možete dokazati. Ovo je u vlasništvu grada i sve je imovinski čisto”, rekla je Mirka Jozić iz Ureda gradonačelnika.

Na dobacivanja okupljenih da nije točno što govori, rekla je – “neka pravnici gospodi objasne o čemu je riječ”.

Komentiraj