Anto Magzan/PIXSELL

U ponedjeljak je pokrenuta Internet peticija kojom se traži opoziv mandata Željka Glasnovića zbog ‘kršenja Ustava RH u smislu veličanja NDH, ustaštva, fašizna i nacizma, netolerancije i govora mržnje, fizičkih prjetnji studentima Filozofskog fakulteta’.

Zanimljivo je kako je peticija dosada sakupila više potpisa nego što ih je Glasnović osvojio na parlamentarnim izborima u XI. izbornoj jedinici. Potpisnika peticije u ovom je trenutku 9277, a Nezavisna lista Glasnovića na izborima je dobila 5211 glasova.

“Slijedom posljednjih istupa u javnosti Željka Glasnovića tražimo da se opozove mandat budućeg zatupnika Željka Glasnovića. Kao izabrani zastupnik za budući saziv Hrvatskog Sabora, g. Željko Glasnović grubo je prkršio mnoge pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske od kojih je najvažniji Ustav RH. Naime, g. Glasnoviće je u svojim istupima na društvenim mrežama iznio teške kvalifikacija na račun studenata Filozofskog fakulteta sve do poziva da se stvari prema studentima rješavaju silom, “pendrekom i suzavcem”

Uz ovakve istupe budućeg zastupnika koji još nije prisegnuo te njegovog veličanja NDH što je u direktnoj koliziji sa Ustavom RH, pozivamo Sabor RH, Vladu RH te predsjenicu Kolindu Grabar Kitarović da opozovu i ponište mandat g. Željku Glasnoviću. Takav čovjek ne zaslužuje biti u najvišem zakonodavnom tijelu RH i svojim djelovanjem direktno štetiti ugledu republike Hrvatske kako u zemlji tako i u svijetu”, stoji u peticiji koju možete ispuniti OVDJE.

Podsjetimo, Glasnović je prošlog tjedna preko Facebook profila studente Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji prosvjeduju i traže ostavku dekana Vlatka Previšića nazvao “bandom od dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista ili razmaženim derištima recikliranih komunista”. Nazvao ih je ‘totojugendom’, navodeći da se ‘to’ u razvijenim demokracijama rješava pendrekom i suzavcem.

Komentiraj