Inter Zaprešić bez licenci za Prvu i Drugu HNL, Šibeniku licenca za elitno društvo

Danas su konačno objavljeni zaključci Središnjeg postupka licenciranja klubova za sljedeću natjecateljsku sezonu.

Za dobivanje licence za Uefina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelji licence moraju ispunjavati kriterije koji nose oznaku „A“ i „B“ iz pet skupina kriterija, a to su: Sportski, Infrastrukturni, Administracije i stručnog osoblja, Pravni i Financijski.

Podsjetimo, klubovi su do 31. siječnja ove godine trebali dostaviti propisanu dokumentaciju, a do 1. travnja i financijsku dokumentaciju, što je ujedno bio rok i do kojeg su tražitelji licenci trebali dokazati da su podmirili financijske obveze koje su dospjele do 31. prosinca prethodne godine prema drugim nogometnim klubovima, zaposlenicima i državi.

Što se prvoligaša i klubova koji pretendiraju izboriti nastup u elitnom nogometnom društvu naše države tiče, licence su dobili svi aktualni prvoligaši osim zaprešićkog Intera, koji nije dobio ni licencu za nastup u Drugoj HNL. Licencu za Prvu ligu još je dobio i trenutni lider drugoligaškog društva Šibenik, dok je u prvom stupnju trećeplasirani Orijent 1919 neuspješno aplicirao za licencu za prvoligaško društvo.

Izdane UEFA licence za 2020./21.:
GNK DINAMO
HNK GORICA
HNK HAJDUK
NK ISTRA
NK LOKOMOTIVA
NK OSIJEK
HNK RIJEKA
NK SLAVEN BELUPO

Izdane licence za I. HNL za 2020./21.:
GNK DINAMO
HNK GORICA
HNK HAJDUK
NK ISTRA
NK LOKOMOTIVA
NK OSIJEK
HNK RIJEKA
NK SLAVEN BELUPO
HNK ŠIBENIK
NK VARAŽDIN

Od drugoligaškog društva bez licenci su trenutno ostali Solin i Rudeš.

Izdane licence za II. HNL za 2020./21.:
NK BELIŠĆE
NK BSK
HNK CIBALIA
NK CROATIA
GNK DINAMO – II. momčad
NK DUBRAVA TIM KABEL
HNK HAJDUK – II. momčad
NK ISTRA
NK JUNAK
NK KUSTOŠIJA
NK LUČKO
NK MEĐIMURJE
HNK ORIJENT
NK OSIJEK – II. momčad
NK SESVETE
HNK ŠIBENIK
NK VARAŽDIN

Klubovi koji nisu uspjeli dobiti licence u prvom stupnju postupka licenciranja imaju rok do 28. svibnja priložiti žalbu drugostupanjskom tijelu (Žalbenom tijelu za licenciranje HNS-a) i u istoj imaju pravo iznositi nove činjenice, dokaze i prijedloge novih dokaza. Konačnu odluku spomenuto tijelo donijet će najkasnije do 15. lipnja.

Kompletna lista prijava i rješenja prvog stupnja postupka za licenciranje:

 

 

Komentiraj