INTER CARS UČKA 2017 Rekordan broj prijava za ovogodišnju utrku

Inter cars Učka 2017

Ukupno 132 natjecatelja okušat će svoje vozačke vještine ovog vikenda na četvrtom izdanju utrke Inter cars Učka 2017 na legendarnoj stazi na Učki.

Izniman interes za utrku i ove godine potvrdio je očekivanja organizatora iz Auto kluba Opatija motorsport, a prema njihovim riječima sve je spremno za realizaciju jedne od najvećih opatijskih sportskih manifestacija koje će se održati u svom, sad već tradicionalnom, ljetnom izdanju. Cjelokupni program počinje u subotu (22.07.) od 16 do 19 sati kada je zakazan tehnički prijem u samom centru, dok u nedjelju (23.07.) u 08.30 sati starta trening, a potom i tri bodovne vožnje.

“Za četvrto izdanje utrke Inter cars Učka 2017 imamo rekordni broj prijava, ukupno 132 natjecatelja, od čega u HAKS kupu 74 vozača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Austrije. Ovogodišnje izdanje utrke pratit će još kvalitetniji medijski iskorak, obzirom da je prošlogodišnja suradnja s Kreator TV-om podignuta na jednu višu razinu, tako da će slika s Veprinca i ove godine otići uživo diljem Lijepe Naše. U suradnji s tvrtkom 3T cable pripremili smo i poseban live stream putem youtube kanala. Također, ove godine u čast tragično preminulog prijatelja kluba, Filipa Speveca, dodjeljivat će se posebni trofej za najbrže vrijeme postignuto na natjecanju”, rekao je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport, na medijskoj konferenciji.

Podsjetimo, Formula driver je kombinacija brdske utrke i autoslaloma te je pogodna za vozače svih profila – slalomaše, brdaše ili relijaše, jer će svi oni imati podjednake mogućnosti u ostvarenju najboljeg rezultata. Ujedno je to i izvrsna prilika za nove vozače da se okušaju u autosportu. Vozači će djelomično biti usporeni s osam šikana, koliko ih je predviđeno duž staze, dok će zavoji biti čisti.

“Izražavam veliko zadovoljstvo što ćemo ponovo imati priliku gledati ovu utrku na Učki. Ova manifestacija iz godine u godinu raste što pokazuje broj prijavljenih natjecatelja, ali i konstanto unaprjeđivanje manifestacije u promotivnom smislu. Uz televizijski prijenos, ove godine članovi AK Opatija motorsport osigurali su i live stream putem interneta što će dodatno doprinijeti popularizaciji manifestacije, ali i promociji našeg grada”, istaknuo je Fernando Kirigin, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije.

“Za društvo i gospodarstvo ovog kraja iznimno je važno da se ovakve manifestacije događaju u što većem broju i obujmu. Sportska manifestacija poput ove upravo je ono što predstavlja ključ budućnosti za razvoj našeg grada. Kvalitetne manifestacije su razlog dolaska gostiju, a ujedno i podižu kvalitetu života građana našeg kraja”, naglasio je Robert Kurelić, predsjednik opatijskog Gradskog vijeća.

“Sretni smo što se tradicija nastavlja već četvrtu godinu zaredom i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Koristim priliku da pozovem publiku da nam se u nedjelju pridruži na Učki”, dodao je Raul Bratović u ime glavnog sponzora, tvrtke Inter cars.

Promet od Veprinca do Poklona u nedjelju (23.07.) se zatvara od 08 do 19 sati, dok je obilazni pravac preko tunela Učke.

Također, svi polasci na linijama 34, 35 i 35A prometovat će skraćeno do Tumpića (raskrižje za Ičiće).

Ulaz na manifestaciju je slobodan.

Komentiraj