Institut IGH započinje s BIM edukacijama – otvorene su prijave za BIM – modeliranje konstrukcija

Shvaćajući kako tradicionalni načini rada projektanata više ne mogu odgovoriti na izazove novog vremena te kako je i u građevini potrebna ne samo digitalna transformacija već i promjena razmišljanja, Institut IGH, d.d. odlučio je pokrenuti seriju edukacija iz BIM procesa namijenjene za sve inženjere koji se bave projektiranjem.

Prva edukacija održat će se već 22. veljače 2021. godine i trajat će ukupno pet dana, tj. 45 školskih sati i bavit će se modeliranjem konstrukcija. Kroz pet dana polaznici će se upoznati s: projektiranjem prema BIM metodologiji, upoznati se s Autodesk Revit softverskim rješenjem, naučiti primjenjivati stečeno znanje u visokogradnji i niskogradnji, steći osnovu za daljnju nadogradnju BIM vještina.

Kao najveću prednost naših edukacija izdvojili bismo:

• Rad u malim grupama od 6 ljudi (uz pridržavanje svih epidemioloških mjera)

• Maksimalna individualna posvećenost svakom polazniku

• Priznavanje 35 akademskih sati sukladno Pravilniku o stručnom usavršavanju osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i gradnje i koji su od 2021. obavezni u dvogodišnjem razdoblju ostvariti najmanje dvadeset školskih sati edukacije

• Dobivanje Autodesk certifikata

Kao što je već spomenuto, edukacija će se održati od 22. do 26. veljače u prostorijama Instituta IGH, Janka Rakuše 1, 10000 Zagreb. Predavač je naš Filip Andabaka, BIM Manager u Institutu i iskusni certificirani Revit profesionalac. Dodatne informacije, upite za ponude i prijave možete poslati na: BIM@igh.hr.

Institut IGH već duže vremena promovira BIM kao proces na kojem će se zasnivati budućnost projektiranja u građevini. Aktivno putem Hrvatske komore inženjera građevinarstva sudjelujemo u radnoj skupini s relevantnim dionicima iz struke na čelu koje se nalazi tehnički direktor Instituta IGH mr.sc. Igor Džajić, kojoj je cilj izraditi Smjernice za korištenje BIM-a u niskogradnji. Kao sljedeći korak trebalo bi uključiti i nadležno Ministarstvo i druga državna tijela u javnu raspravu koja bi za cilj imala staviti Hrvatsku na svjetsku mapu BIM zemalja. | PROMO


Iskustva polaznika IGH

TEA MARTINAC:

Još za vrijeme fakulteta sam se susrela s pojmom BIM, ali tada mi se takav način rada činio kao daleka budućnost. Tek dolaskom u IGH sam uvidjela kako je vrijeme BIM-a došlo i kako je on u svijetu građevine, poglavito u visokogradnji, već razvijen. Kako je moja core ekspertiza vezana za projektiranje rješenja iz područja hidrotehnike u niskogradnji, gdje je BIM bio zastupljen u ograničenom obujmu tek smo dolaskom Filipa Andabake kao BIM menadžera u Institut IGH, dobili prijeko potreban uvid kako koristiti alate poput Autodesk Revit softvera i za potrebe projektiranja objekata poput vodospremnika, crpnih stanica i sl. Brzo smo se svi priviknuli na to da je svaki objekt lakše nacrtati i opremiti strojarskom i elektrotehničkom opremom u Revitu te napokon dobili kompletne BIM projekte koji se sada mogu lako i brzo mijenjati prema zahtjevima bilo kojeg sudionika na projektu.

FRAN ŠOKAC:

S BIM-om i Revitom sam se prvi put susreo iz znatiželje na YouTubeu. No vrlo brzo sam shvatio kako je to smjer u kojem se želim razvijati jer sam prepoznao kako to predstavlja budućnost građevine i moje struke. IGH mi je kroz svakodnevni rad i edukacije omogućio da već sada postanem iskusan BIM profesionalac, a Filip Andabaka kao osoba i edukator je bio ključan u mom razvoju i ulasku u BIM svijet.

Komentiraj