Institut IGH u mjesec dana potpisao ugovore ukupno vrijedne više od 15 milijuna kuna

Institut IGH

Nakon potpisivanja ugovora s Vodama Jastrebarsko prošli mjesec, Institut IGH potpisao je ovih dana i ugovor s Varkomom iz Varaždina, kao i dva ugovora s Hrvatskim autocestama.

Novi ugovori u Institutu IGH sve više dolaze iz područja hidrotehnike. Dva od četiri ugovora koje je Institut IGH potpisao s domaćim tvrtkama u posljednjih 30-ak dana odnose se na usluge iz ovo područja. 

Ukupno, više od 50 posto ukupne vrijednosti potpisanih ugovora, koja iznosi više od 15 milijuna kuna, donijeti će poslovi iz područja hidrotehnike.

“Upravljanje vodama jedan je od ključnih izazova s kojima se čovječanstvo susreće u 21.stoljeću. Projekte vodovoda i odvodnje, odnosno hidrotehnike, prepoznali smo kao veliki potencijal, i izuzetno smo zadovoljni što se vrlo brzo pokazuje da se radilo o točnoj procjeni”, poručio je Ivan Paladina, predsjednik Uprave IGH.

Ugovori koje je IGH potpisao s Hrvatskim autocestama odnose na Usluge stručnog nadzora i kontrolnih ispitivanja na sanaciji asfaltnog zastora kolnika na različitim dionicama, a vrijednosti su 3 289 640 kuna (dionica Goričan – čvor Varaždin) i 2 395 741 kuna (dionica čvor Slavonski brod – čvor Županja).

Ugovor s Vodama Jastrebarsko potpisan u rujnu uključuje dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda, kao i pročišćavanje otpadnih voda, a Institut IGH će obavljati poslove iz područja upravljanja.

Najnoviji od potpisanih ugovora, onaj s Varkomom, odnosi se na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždin. U ovom projektu (ukupno vrijednom više od 27 milijuna kuna) IGH sudjeluje kao dio konzorcija, a vrijednost ugovorenih poslova za kompaniju je 6 865 645 milijuna kuna. Institut IGH je trenutno uključen na više od 15 projekata aglomeracija u Hrvatskoj i to u područjima stručnog nadzora, vođenja projekata i projektiranja.

Komentiraj