Institut IGH

Institut IGH potpisao dva nova ugovora za projektiranje s Hrvatskim cestama

Institut IGH je u Požegi s Hrvatskim cestama potpisao ugovor za izradu svih vrsta glavnih projekata, provedbu geodetskih i geotehničkih istražnih radova te ishođenje građevinske dozvole za izgradnju BC Brestovac Požeški – čvorište Godinjak.

Ugovor o projektiranju, sklopljen nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, vrijedan je 9.35 milijuna kuna bez PDV-a, a očekivano trajanje izvršenja usluge iznosi 18 mjeseci. Sama cesta duga je 14.8 kilometara i na njoj se nalazi tunel dužine 1 690 metara, a predstavlja spoj Požege na autocestu A3. Spajanje na mrežu hrvatskih autocesta doprinijet će regionalnom razvoju i boljoj prometnoj povezanosti grada Požege s ostatkom Hrvatske.

Drugi ugovor potpisan prošli tjedan odnosi se na izradu cjelokupne projektne dokumentacije s upravnim postupkom za rekonstrukciju križanja Širina u Solinu. Ugovor je vrijednosti 2.35 milijuna kuna bez PDV-a te ima rok izvršenja od 12 mjeseci.

Oba ugovora od velike su važnosti za lokalnu prometnu mrežu i povezanost, a potpisali su ih Oliver Kumrić, direktor Instituta IGH d.d. te Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta d.o.o.

Komentiraj