Oglušili se na mjere: Kazne za pet zagrebačkih noćnih klubova

Inspektori Civilne zaštite proteklog su vikenda kaznili pet zagrebačkih noćnih klubova u ukupnom iznosu od 150.000 kuna.

Jedan je kažnjen sa 30.000 kuna jer je prekoračio radno vrijeme, a ostala četiri istom kaznom zbog krcatog plesnog podija, nepridržavanja distance među gostima i izostanka obavijesti na ulazu o dopuštenom broju gostiju unutar kluba, piše u srijedu Jutarnji list.

Kako je najavio ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, inspekcija može izreći kaznu od 20 do čak 70 tisuća kuna svakoj pravnoj osobi, tj. vlasniku lokala koji se ne pridržava epidemioloških mjera i uputa.

Mladen Vlaić, načelnik Sektora upravnih i inspekcijskih poslova PUZ-a, kaže da su sve kazne napisane ovaj vikend išle na najniži mogući iznos.

“Najmanja kazna prema Zakonu o sustavu civilne zaštite za pravnu osobu je 20.000, a za odgovornu osobu u pravnoj 10.000 kuna. Vlasnici lokala koji su dobili prekršajni nalog imaju mogućnost žalbe, a zatim o tome odlučuje sud”, kaže Vlaić i dodaje da su svi pregledani klubovi ovaj vikend poštovali određivanje redara za covid.

Komentiraj