Ivo Cagalj/PIXSELL

INSPEKCIJA ZBOG MITA U KBC SPLIT “Bilo je propusta u liječenju”

Ministarstvo zdravstva oglasilo se u utorak vezano za nadzor u splitskom KBC-u, gdje je prošli tjedan kardiokirurg osumnjičen zbog primanja mita.

“U predmetu tijeka liječenja bolesnika I.A. obavljeni su zdravstveno-inspekcijski nadzori u KBC Split, ordinaciji izabranog liječnika te Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

Temeljem dostupne medicinske dokumentacije i izjava liječnika koji su sudjelovali u liječenju bolesnika I. A., Stručno povjerenstvo je mišljenja kako su učinjeni propusti u liječenju bolesnika, uz napomenu da se radilo o rijetkom kliničkom entitetu te učinjeni protokol dijagnostike i liječenja treba gledati kroz tu prizmu.

Zdravstvena inspekcija u skladu s ovlastima, a sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti cjeloviti predmet proslijediti će na daljnje postupanje Državnom odvjetništvu”, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Podsjetimo, USKOK je protiv splitskog kirurga pokrenuo istragu zbog sumnje da je za žurne pretrage i operativni zahvat životno ugroženog pacijenta od njegove supruge primio tri tisuće eura mita. To se dogodilo nakon što je u emisiji Provjereno Nove TV Ljubic Adžaip iz Dugopolja priznala da je liječniku dala novac za operaciju supruga, koji je na kraju, nažalost preminuo.

Komentiraj