Inspekcija nije utvrdila ozbiljnije medicinske propuste u radu doktora Jusupa

Igor Kralj/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u ponedjeljak kako inspekcija Ministarstva zdravstva nije utvrdila nikakve medicinske nepravilnosti u radu doktora Gorana Jusupa u Obrovcu.
Kujundžić je kazao kako je Ministarstvo u Obrovac poslalo inspekciju čim su čuli za slučaj. “Na prvi pisani dopis o problemima u ordinaciji doktora Jusupa u Obrovcu Ministarstvo je obavijestilo sve dionike – HZZO, Liječničku komoru i Komoru medicinskih sestara te uputilo svoju inspekciju kako bi ona provjerila je li bilo medicinskih propusta. Inspekcija je dolje bila i utvrdila da ozbiljnijih medicinskih propusta nije bilo. Doktor Jusup je prema medijima otišao na bolovanje, a mi smo obavijestili Dom zdravlja i Županiju da osiguraju skrb pacijentima koji su bili kod njega upisani”, rekao je Kujundžić uoči ribine o Nacionalnom programu protiv raka debelog crijeva .
Ministar je dodao kako Ministarstvo nije otkrilo medicinske popuste, a ustanovilo je isto što i HZZO – da nema medicinsku sestru. Upitan da se za probleme u Obrovcu znalo već dugo, ali se ništa nije poduzelo, ministar je rekao da mu je “žao što ti koji su znali nisu prije obavijestili Ministarstvo”.
“Nažalost, u takvim mjestima je problem naći liječnika, no to će biti riješeno preraspodjelom. U formalno-pravnom smislu Jusup može nastaviti kao liječnik, no može li u zdravstvenom, to će neka druga tijela procijeniti”, rekao je Kujundžić.

Komentiraj