Inicijativa “U ime obitelji” poziva pristaše da prosvjeduju protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

HINA/ Edvard ŠUŠAK

Iincijativa “U ime obitelji” poslala je svojim pristašama pismo kojim ih obavještava da podupire subotnji prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

U pismu su priloženi i kontakti zastupnika HDZ-a, koji su, kako napominju iz udruge, dostupni na njihovim internetskim stranicama, a s ciljem da se zzastupnike kontaktira kako bi se spriječila ratifikacija.

„Budući da nam se javlja veliki broj građana nezadovoljnih odlukom HDZ-a da stavi ratifikaciju konvencije u saborsku proceduru, olakšali smo građanima da iznesu svoje legitimne stavove i očekivanja od političara. Zalažemo se za jednako pravo svih hrvatskih građana da iznose svoje stavove i očekuju od političara da ih vjerodostojno predstavljaju“, poručili su iz udruge napominjući kako nije riječ o pritisku prema političarima.

„Je li izjašnjavanje građana o svojim očekivanjima najednom postalo pritisak? Premijer Plenković se u parlamentarnoj kampanji na izričito pitanje o tome kakav je njegov stav o rodnoj idelogiji i njezinom uvođenju u obrazovni sustav izjasnio da je protiv. Ratifikacija Istanbulske konvencije nije bila dio predizbornog programa HDZ-a. A sada predsjednik HDZ-a predvodi SDP, HNS, SDSS i lijevo liberalne udruge u agresivnoj kampanji za ratifikaciju, ignorirajući javnu raspravu o zakonu o IK održanu prošlog ljeta u kojoj je 80% od 370 komentara iznijelo argumente protiv ratifikacije. Nije baš vjerodostojno niti demokratski, zar ne? Prosvjed koji organizira građanska inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske konvencije omogućuje građanima koji se ne slažu s ratifikacijom Istanbulske da izraze svoje mišljenje. Pozivamo sve da se pridruže prosvjedu u subotu 24. 3. u 11 sati na Trgu žrtava fašizma“, poručuju iz inicijative „U ime obitelji“.

Komentiraj