Inicijativa Petrinjsko proljeće: “Zanima nas koja su naša prava, želimo znati sve”

Drinka Mažić iz inicijative Petrinjsko proljeće u subotu je, gostujući u Dnevniku N1 televizije, izrazila nadu da će se komunikacija vlasti s građanima sa potresom pogođenog područja poboljšati.

“Tražimo kvalitetan protok informacija prema stanovnicima. Obratili smo se s pitanjima građana koja oni postavljaju vezano za obnovu. Zanima nas koja su naša prava, želimo znati sve vezano za uklanjanje i sanacije objekata, postupke obnove, počev od prvog potresa 28. prosinca”, rekla je Drinka Mažić i dodala da žele transparentan prikaz donacija koje su uplaćene na račun grada i države.

Drinka Mažić ističe da svi koji dođu na potresom pogođeno područje odu sa zebnjom i neugodnim osjećajem – da oni tamo žive. “Puno zgrada i dalje prijeti, mora se što hitnije napraviti plan njihovog uklanjanja…. U gradu su djeca”, rekla je.

Navodi da se Petrinja sastoji 55 jedinica, sa okolicom. “Broj sela je velik, signal je loš, neki nemaju niti znaju koristiti modernu tehnologiju… Smatramo da bi dobro bilo, za sve, da se kraj svih bitnih točaka stave info-punktovi, gdje bi bili u tiskanom obliku vodiči za građane, da znaju kome se obratiti, gdje potražiti informacije…”, kazala je.

Rekla je i kako građani nikada neće biti zadovoljni radom službi. “No kada svi skupa sagledamo, reći ćemo da se i oni trude. Želim vjerovati da ljudi daju svoj maksimum, a mjesta za pomaka ima”, zaključila je Mažić.

Komentiraj