INICIJATIVA Osječko-baranjski HDZ traži povratak “papinskog križa” u luku Čepin

Patrik Macek/PIXSELL

Osječko-baranjska županijska organizacija HDZ-a pokrenut će inicijativu da se u Sportsko-poslovnu zračnu luku Čepin kod Osijeka vrati križ postavljen u lipnju 2003. u povodu posjeta pape Ivana Pavla II Osijeku i mise koju je na tome mjestu predvodio pred više od 200 tisuća hodočasnika, izvijestilo je u subotu vodstvo te stranačke organizcije.

Predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Ivan Anušić kazao je na konferenciji za novinare da se taj križ, prema saznanjima koje imaju u HDZ-u, nalazi u skladištu osječkog pogrebnog poduzeća “Ukop”, ali ne znaju u kakvom je stanju. Rekao je kako HDZ želi potaknuti Gradsku upravu da se križ vrati na mjesto na kojemu, smatraju, i treba biti i gdje bi Osječani mogli dolaziti kako bi se prisjetili papina posjeta.

Papa Ivan Pavao II bio istinski prijatelj Hrvatske i imao veliku ulogu u stvaranju i međunarodnom priznanju hrvatske države, rekao je Anušić te osječkoj Gradskoj upravi i nadležnim institucijama  ponudio pomoć za restauraciju “papinskoga križa” i njegovo vraćanje na mjesto na kojemu je bio postavljen.

Tu inicijativu će, rekao je, vjerovatno predstavliti HDZ-ovi vijećnici u osječkom Gradskom vijeću jer se bez pomoći Gradske uprave ne može realizirati.

Komentiraj