Inicijativa hrvatskih filmskih autora: Važna zaštita od uplitanja politike i interesnih skupina

Dusko Marusic/PIXSELL

Predstavnici Inicijative hrvatskih filmskih autora i djelatnika za očuvanje HAVC-a u petak su na sastanku u Uredu predsjednice Republike Hrvatske razgovarali o zaštiti audiovizualnog stvaralaštva od uplitanja politike ili bilo kakvih interesnih skupina, te o povećanju transparentnosti pri donošenju odluka o sufinanciranju projekata, priopćeno je večeras iz Inicijative.

Predstavnici Inicijative Anita Juka, Ivona Juka i Igor Rakonić primljeni su na sastanak sa savjetnicom za društvene djelatnosti Renatom Margaretić Urlić  i Antom Deurom, koji su pokazali visoku razinu razumijevanja te poznavanja problematike. Članovi Inicijative iskazali su veliko zadovoljstvo sastankom, na kojeg su pozvani nakon sastanka s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek, navodi se u priopćenju.

Glavna točka sastanka bila je zaštita audiovizualnog stvaralaštva od uplitanja politike ili bilo kakvih interesnih skupina.

Raspravljalo se i o važnim izmjenama i dopunama Zakona o audiovizualnim djelatnostima, za koje se postigao konsenzus da se što prije trebaju uvesti.

Naglasak je prvenstveno bio na povećanju transparentnosti pri donošenju odluka o sufinanciranju projekata, sprječavanju sukoba interesa te jasnijem definiranju kriterija za dodjelu sredstava za poticanje filmske produkcije, ističu iz Inicijative hrvatskih filmskih autora i djelatnika za očuvanje HAVC-a

Komentiraj