INICIJATIVA ’67 JE PREVIŠE’ Prikupljeno 306.744 potpisa za referendum

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predstavnici Inicijative “67 je previše” u srijedu su, na konferenciji za novinare, objavili kako su dosad prikupili 306.744 potpisa za referendum.

“Ovo još uvijek nije dovoljno dobar odaziv da ostvarimo ono što smo zacrtali. Zato pozivamo sve građane da izađu i daju svoj potpis”, rekao je predstavnik inicijative i dodao da je posljednjih dana vidljiv napredak.

Potrebno je prikupiti 373.568 potpisa. U ponedjeljak je objavljeno kako je prikupljeno 247.835 potpisa za referendum, a predstavnici su izrazili zabrinutost zbog lošeg odaziva.

“Svaki nam je potpis bitan, broj mora biti puno veći. Pozivamo građane da dođu i potpišu, nismo sigurni da ćemo uspjeti skupiti zacrtani broj potpisa. Loše vrijeme i vjerojatno propaganda kojoj smo svjedočili, propaganda od strane Vlade, neprincipijelna i demokratski neprimjerena. No faktor vremena bio je presudan, čini nam se. U poziciji smo da nam je svaki potpis važan da bismo uspjeli. Ova brojka nije optimistična i ne ulijeva mir. Važno je alarmirati sve koji su protiv povećanja na 67 godina, sve koji su za nas, da ozbiljno shvate da je ovo jedinstvena prilika i da druge prilike nakon ove više neće biti. Zabrinuti smo hoćemo li uspjeti”, rekao je u ponedjeljak predsjednik Matice hrvatskih sindikata, Vilim Ribić.

Podsjetimo, sindikalna inicijativa “67 je previše” prikuplja potpise za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

Prikupljanje potpisa do 11. svibnja organiziraju tri sindikalne središnjice – Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata, a glavni cilj je vraćanje granice za odlazak u punu mirovinu na 65 godina starosti.

Komentiraj