Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je u četvrtak konferenciju za novinare nazvanu ‘Vjeroučitelj Bagarić ukrao je Božić, ministrica Divjak školske praznike’.

“Hrvatska je detaljno upoznatas bezočnim ispadom vjeroučitelja Bagarića i najoštrije osuđujemo njegov govor. To je sramotan čin pojedinca koji ne smijemo poistovjetiti s nastavom vjeronauka. Stranka ne negira potrebu psihijatra, ali netko je čin pojedinca pretvorio u kriznu situaciju. Postavljam pitanje zašto neki od riješenog slučaja Bagarić rade kriznu situaciju? Zašto se pridružuju progonu vjeroučitelja i Crkve? Ovo nije govor svih vjernika nego jedne osobe. Ovo je tipična politizacija i tražimo od svih stranaka da se ograde”, rekao je Bandić, kako prenosi Index.

Dodao je kako se zalažu za slobodu i čuvanje svih vrijednosti. “Vidljivo je da netko vlada medijima jer je pretovrio kurikularnu reformu u revolucionarnu parolu. Poziva se da nam stranci mijenjaju povijest. Okupirajući javni prostor, netko ne ostavlja mjesta za prava pitanja. Netko sa svojim interesnim skupinama monopolizira obrazovni sustav. Uzurpirajući medijski prostor, sprovodi se nabavka računalne opreme bez natječaja. Skriva se samovolja i partikuralni interesi određenih političkih stranaka. Kome je u interesu u Hrvatskoj, kome može pasti na pamet da postupak pojedinca koji je nedopustiv, imam osjećaj da sve skupa ima jedan cilj – kako zatrti nacionalni identitet. Mislim da je ovo prilika da se stvari prepoznaju i iščupaju u korijenu”, poručio je Bandić.

“Jedina ćelija, jedina srčika i jedina zdrava institucija koja je ostala na okupu je obitelj. Sve se uspjelo rastočiti osim obitelji. Od kurikularne reforme se napravila revolucionarna parola. Iza nje se kriju partikularni interesi pojedinaca. Pod kojim zakonom je uvedena informatika? Osim da istjeramo vjeronauk i uvedemo informatiku. I onda udri po vjeronauku, Kaptolu i vjeroučiteljima zbog jedne neodgovorne osobe”, zaključio je čelnik ‘Stranke rada i solidarnosti‘.

Komentiraj