Infobip preuzima američki OpenMarket za oko 300 milijuna dolara

Vodnjanska IT kompanija Infobip izvijestila je u srijedu da preuzima američku tvrtku OpenMarket, za oko 300 milijuna američkih dolara.

“Vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, Infobip iz Vodnjana sklopio je kupoprodajni ugovor s američkom IT kompanijom Amdocs o preuzimanju tvrtke OpenMarket, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara”, navodi se u priopćenju, uz napomenu da se zaključenje transakcije očekuje nakon zaprimanja uobičajenih regulatornih odobrenja.

Iz Infobipa ističu i kako ta tranakcija dolazi manje od tri mjeseca nakon značajnog investicijskog ulaganja i strateškog partnerstva s društvom One Equity Partners, ujedno prvog vanjskog financijskog ulaganja u vodnjansku IT kompaniju. One Equity Partners, kako se navodi, je blisko surađivao s Infobipom po pitanju pronalaženja i izvršenja ove transformativne transakcije.

Iz Infobipa ističu kako su preuzimanjem OpenMarketa “na jednome mjestu okupljene dvije vrhunske kompanije s ciljem stvaranja globalnog lidera u području cloud komunikacija” te kako to preuzimanje “ubrzava Infobipov rast bilježenjem zajedničkog run rate prihoda većeg od milijardu američkih dolara”.

Transakcija ujedinjuje značajnu prisutnost OpenMarketa u SAD-u te Infobipa u ostalim dijelovima svijeta, što će omogućiti mjesečno više od 14 milijardi korisničkih interakcija kroz niz komunikacijskih kanala, a sve to u više od 190 zemalja, navodi se u priopćenju.

“Ova transakcija predstavlja značajan iskorak na našem putu prema eksponencijalnom rastu. Zajedno, Infobip i OpenMarket broje više od deset tisuća poslovnih korisnika, što uključuje mnoge najistaknutije svjetske kompanije. Bit ćemo u mogućnosti bolje zadovoljiti potrebe korisnika u svakom dijelu svijeta s najboljom direktnom povezanosti, s više od 650 telekom operatora, te vrhunskim, zajedničkim portfeljem cloud komunikacijskih rješenja te SaaS ponudom”, poručio je izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.

Izrazio je i zadovoljstvo što će OpenMarketov tim, koji je izgradio veliki i brzorastući biznis, postati dio Infobipove obitelji. “Dijelimo zajedničku viziju i vrijednosti. Pred nama je uzbudljivo vrijeme te opet možemo reći ono što uvijek ponavljamo – we are just starting”, poručio je Kulić u priopćenju.

Prenosi se i izjava Jonathan Morgan, CEO OpenMarketa, koji je zahvalio “Amdocsu na dugogodišnjoj podršci i prepoznavanju izvanrednog potencijala ove strateške kombinacije”.

Inače, OpenMarket vodeći je pružatelj ‘mobile engagement’ rješenja koji pomaže najvećim svjetskim tvrtkama u provedbi njihove skalabilne A2P (Application-to-Person) SMS, MMS i RCS korisničke komunikacije.

Komentiraj