Hrvoje Jelavic/PIXSELL

INES STRENJA “Kujundžić u jednom trenutku treba reći dosta”

Predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo Ines Strenja prokomentirala je za N1 nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva koja je utvrdila da je bilo propusta u slučaju liječenja preminulog dječaka iz Metkovića.

“Iskreno mi je žao roditelja, ovoga što se dogodilo da vode svoje dijete i da ne uspije dobiti pravodobno pomoć. Vjerujem zaključku Povjerenstva, mislim da je ozbiljno i da će posao imati oni koji trebaju pokrenuti određene postupke. Liječnička komora treba pokrenuti postupak pred Sudom časti”, kazala je Strenja.

Naglasila je kako se u Metkoviću pokazalo da nije ostvarena Ustavom zagarantirana jednaka dostupnost zdravstvene skrbi. Pritom upozorava da nitko ne spominje županijskog pročelnika za zdravstvo koji je zadužen za organizaciju medicinske Hitne službe i domove zdravlja.

Dodala je da će do kraja mandata tražiti ostavku ministra Kujundžića, ali da je saborska većina spremna pod svaku cijenu braniti ga. “Čovjek treba vidjeti kad se umorio i kad je dosta. Mislim da se on umorio, izjave su sve šturije. Nakon Zaprešića kad sam kao predsjednica Odbora i zastupnica, liječnik, kritizirala njegov rad, završila sam na Sudu časti pred Liječničkom komorom i tražio je da mi se oduzme licenca”, rekla je Ines Strenja.

Komentiraj