EPA

Indonezijska policija ubila dva militanta za vrijeme racije na Javi

Indonezijska policija ubila je dva osumnjičena islamska militanta u kući na otoku Javi u nedjelju, rekao je policijski glasnogovornik, u zadnjoj u nizu racija u svrhu sprečavanja planiranih napada u toj većinski muslimanskoj zemlji.

Dvojica muškaraca uhićena su u Cibinongu u pokrajini Zapadnoj Javi i doveli su policiju do obližnje kuće, rekao je policijski glasnogovornik. “Ondje su bila dvojica muškaraca i nastala je pucnjava i morali smo ih usmrtiti”, rekao je glasnogovornik.

Policija je zaplijenila oružje i pismo u kojem stoji da je skupina planirala izvesti napad na neimenovanu lokaciju na Silvestrovo, rekao je glasnogovornik zapadnojavanske policije za Metro TV.

Antiteroristički odred još pretražuje područje zbog eksploziva.

Ranije ovog tjedna indonezijska antiteroristička policija ubila je trojicu osumnjičenih u oružanom obračunu u predgrađu glavnoga grada Džakarte – tada je policija objavila da je spriječen samoubilački napad planiran za kraj godine.

Policija je zadnjih mjeseci uhitila desetke osumnjičenih militanata, uključujući ogranak na otoku Batamu koji je planirao napad raketom na susjedni Singapur.

Indonezija je samo ove godine spriječila najmanje 14 napada i uhitila 150 osoba.

U oružanom i bombaškom napadu u srcu Džakarte u siječnju 2016. ubijeno je četvero ljudi a to je bio prvi napad u jugoistočnoj Aziji koji su izveli džihadisti IS-a.

Komentiraj