FaH

INCIDENTI U VOJVODINI: Migranti provaljuju u vikendice i kradu pivo

U više mjesta Vojvodine dogodili su se incidenti čiji su krivci migranti koji nastoje uglavnom ilegalnim načinima ući na teritorij EU, preko Mađarske ili Hrvatske, javili su u petak vojvođanski mediji.

U mjestima Bački Brijeg i Bački Vinogradi na sjeveru Vojvodine obijeno je više vikendica mjesnog stanovništva koje migranti koriste kao skrovište dok čekaju na ilegalan prelazak granice.

Radio televizija Vojvodine (RTV) prenosi kako su vikendicu Matije Dekića migranti obijali nekoliko puta, premda ju je osigurao i rešetkama.

“Kako je vrijeme zahladilo, tako su počeli dolaziti. Više nije bilo moguće doći u svoj bungalov. Njih deset – petnaest bude tu. Nije ih briga što si ti došao u svoje”, kaže drugi vlasnik vikendice Marin Lerić.

Ekipa RTV-a je u jednoj zatekla Nedera Kuleba i njegovog prijatelja iz Sirije, koji su im rekli da su u objektu četiri dana i da planiraju otići za Njemačku.

Ponašali su se kao da su u svojoj kući, unutra je bilo sve razbacano i uništeno, prenosi RTV.

U sličnom stanju bio je i salaš obitelji Gabrić blizu mađarske granice, kod Subotice, u kojemu su boravili migranti tijekom najhladnijih dana veljače.

Njihov objekt, koji se ne koristi tijekom zime, potpuno je uništen, budući da je sa zgrade, sve što je moglo, migrantima poslužilo za ogrjev, prenijeli su mjesni subotički mediji.

Mjerodavni su zato apelirali na domaće stanovništvo da ovakve slučajeve prijavljuju policiji.

Istodobno, na prijelazima s Hrvatskom, kod Šida i Batrovci, carinici su otkrili osam migranata skrivenih u kamionskim prikolicama.

U prikolici kamiona bugarskih tablica migranti su bili skriveni među paletama sa sredstvom protiv komaraca “Raid”, dok je u kamionu srpskih tablica otkriveno troje Afganistanaca uvučenih među proizvode od plastike i namještaja.

Migranti su, prenose mediji, bili i u krađi piva.

Policija iz Šida zatekla je dvojicu malodobnih migranata u krađi 120 boca njemačkog piva iz kamiona parkiranog pored auto-ceste Batrovci-Beograd.

Prema službenoj statistici u Srbiji trenutačno boravi oko 7.000 migranata.

Komentiraj