zadarski.hr

INCIDENT U ZADRU: HDZ i Akcija mladih na rubu fizičkog obračuna zbog preglasne glazbe

Na Narodnom trgu u Zadru posljednja predizborna subota nije bila mirna, ne samo zbog gužvi na štandovima stranaka i njihovih koalicijskih partnera, već i zbog incidenta među njima koji je u jednom trenutku mogao prerasti u više od verbalnog obračunavanja navodi Zadarski.hr.

U početku je bilo mirno – SDP-ova koalicija je ispred Gradske lože dijelila balone, HDZ-ova je pred Gradskom stražom uz glazbu poklanjala mandarine, a u sredini trga smjestili su se Živi zid – Akcija mladih i vjerojatno bi sve prošlo u redu da Akcija mladih nije u 12 sati sazvala konferenciju za novinare.

Problem se stvorio zbog glazbe. U sveopćoj buci jedva se čulo što Ante Rubeša govori, a kada se potom novinarima obratio Marko Pupić Bakrač, netko je iz HDZ-ovog tabora pojačao glazbu do kraja. Nije se moglo čuti što Pupić Bakrač govori.

Iznervirani Rubeša je stoga u jednom trenutku bio na HDZ-ovu štandu i pokraj pojačala inzistirao da se glazba stiša. Preglasna glazba je malo utišana, no to je trajalo otprilike pet sekundi, tek toliko da se Rubeša vrati na svoj štand. Pupić Bakrač je i u tim (ne)uvjetima ipak pokušao govoriti o programu stranke, no Rubeša se vratio među HDZ-ovce i nastala je svađa. Pale su i prijetnje, članovi HDZ-a su mu poručivali da „otpraši“ na svoj štand, a Rubeša je bio na rubu fizičkog sukoba.

Ipak, svi su se brzo umirili, a glazba sa štanda HDZ-a je stišana na razumnu jačinu. Predstavnica Živog zida Jasmina Žunić je konačno uzela riječ i obratila se novinarima, no raspoloženi članovi HDZ-a tada su, umjesto glasne glazbe, glasno – zapjevali. Trgom se zaorila pjesma, pa se ni Jasminu Žunić nije moglo čuti.

– Naravno da su sve ovo namjerno napravili. Vratit ćemo im sve to – bijesno je rekao Rubeša, pa su tako u sjeni incidenta ostale njegove poruke sa pressice na kojoj je kazao da je cilj Akcije mladih, u koaliciji sa Živim zidom, beskompromisna borba za svakog mladog čovjeka.

– Više od sto tisuća mladih je otišlo iz Hrvatske trbuhom za kruhom. Borba protiv stranačkog jednoumlja i nepotizma naši su glavni ciljevi. Sa Živim zidom ostvarit ćemo parlamentarni status i tražit ćemo stručnu, a ne stranačku vladu – istaknuo je Rubeša.

Komentiraj