Incident u osnovnoj školi u Biogradu: Desetorica učenika napala mlađeg učenika

Desetero starijih učenika napalo i teško ozlijedilo mlađeg učenika. 

Skupina od deset učenika napala je 11-godišnjaka u osnovnoj školi Biogradu. Zbog zadobivenih ozljeda prevezen je u Opću bolnicu  Zadar gdje je i hospitaliziran, prenosi Antena Zadar. Dječaka su tukli šakama, bacili na pod i gazili mu po glavi.

“Sin mi ide u peti razred osnovne škole u Biogradu. Otišao je u toalet gdje ga je iza vrata dočekala skupina od 10,15 učenika. To je prema riječima pedagoga. Oni su učenici šestog i sedmog razreda. Počeli su ga udarati šakama, pao je na pod, nastavili su ga tuči, jedan mu je stao na glavu, nogom mu je ugazio lice… Naišla je profesorica engleskog jezika koja ih je razdvojila… Ljuti me što nas jučer nitko iz škole nije nazvao. Ni nas roditelje, ni hitnu pomoć. Samo su nam rekli da je otišao u krivi wc”, izjavila je potresena majka.

Dječak se žalio na bolove u trbuhu te je povraćao a u bolnici su mu napravili rendgen i ultrazvuk na kojem su uočene dvije traume na području trbuha od udaraca šakama. Zadržan je na promatranju kako ne bi slučajno došlo do unutarnjeg krvarenja.

Ovo nije prvi takav slučaj

“Ovo nasilje već traje već dulje vremena. Mom djetetu dogodilo se prvi put, ali u razgovoru s roditeljima čula sam za druge primjere. Neke su čak prebacivali u drugu smjenu kako bi ih razdvojili”, rekla je majka dječaka.

Ravnatelj škole upućen je u slučaj te je rekao kako su svi sudionici poznati i da su njihovi roditelji obaviješteni. “To se dogodilo u sanitarnoj prostoriji koju ne kontroliramo, jer na to nemamo prava. Bit će kažnjeni u skladu s pravilnikom škole. Čekamo još klasifikaciju samog djela i u skladu s njom ćemo poduzeti daljnje korake”, izjavio je ravnatelj.

Smatra kako cilj učenika nije bilo nasilje

“Ovakve situacije se ne događaju često, ali se susrećemo s njima. Stariji učenici se narodskim rječnikom idu glupirati i obično to rade mlađima. Cilj im nije bio nasilje. Naravno, to ih ne oslobađa krivice. Pravilnik je jasan. Ako se dogodi ozljeda, automatizmom ide ukor. Tu nema govora. Kada je fizička ozljeda u pitanju, osim škole, u slučaj se uključuju i liječnici i policija”, rekao je ravnatelj Brtan.

 

Komentiraj