INA

INA uručila donaciju Općoj bolnici ‘Dr. Josip Benčević’ u Slavonskom Brodu

INA je uručila donaciju Općoj bolnici ‘Dr. Josip Benčević’ u Slavonskom Brodu.

Inina donacija u iznosu od 100 tisuća kuna koju je prim. Josipu Samardžiću, dr. med., ravnatelju Opće bolnice Slavonski Brod, uručio gospodin Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, omogućit će uređenje Odjela za pedijatriju Opće bolnice Slavonski Brod.

Uručenju donacije prisustvovali su i članovi grupe Opća Opasnost, koji su posjetili Odjel za pedijatriju i razveselili djecu prigodnim poklonima.

“Napori koje liječnici i osoblje bolnice svakoga dana ulažu u svoj posao nemjerljivi su i sretan sam što je INA mogla barem malo pomoći i dati svoj doprinos liječenju najmlađih pacijenata uređenjem Odjela za pedijatriju. Uvijek nastojimo pomoći zajednici u kojoj poslujemo te je ovo samo jedna u nizu donacija koje svake godine pripremamo za bolnice u Hrvatskoj“, rekao je gospodin Zoltán Áldott.

“Odjel pedijatrije nositelj je počasnog naziva ‘Odjel prijatelj djece’, a godišnje se ovdje obavi preko 31 000 obrada bolničkih i polikliničko-konzilijarnih pacijenata. S obzirom na to da osoblje Odjela ulaže maksimalne napore kako bi se svakom djetetu i roditelju izašlo u susret, Inina donacija nam puno znači, jer će omogućiti poboljšanje uvjeta osiguranja zdravstvene zaštite naših najmlađih pacijenta“, izjavio je prim. dr. med. Josip Samardžić.

Opća bolnica ‘Dr. Josip Benčević’ zdravstvena je ustanova s dugogodišnjom tradicijom koja je u travnju obilježila 120-tu obljetnicu rada. Trenutno bolnica pruža zdravstvenu zaštitu za više od 158 000 stanovnika iz domicilnog područja, a budući da se radi o bolnici II. kategorije, gravitiraju joj pacijenti i drugih županija.

Komentiraj