INA uručila donaciju Klinici za plućne bolesti KBC-a Zagreb

Igor Šoban/PIXSELL

Inina donacija u iznosu od 120 tisuća kuna koju je prof.dr.sc. Anti Ćorušiću, ravnatelju Kliničkog bolničkog centra, uručio gospodin Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, omogućit će KBC-u Zagreb zamjenu dotrajalog sustava klimatizacije u Klinici za plućne bolesti Jordanovac.

Osim ove, INA je pripremila donacije za još šest bolnica diljem Hrvatske koje će uručiti do kraja godine.

“Suradnja s KBC Zagreb na neki način je postala tradicija te me veseli što je INA i ovom prilikom doprinijela boljim uvjetima rada i liječenja na Klinici Jordanovac, gdje se brinu o pacijentima iz cijele Hrvatske. Pomaganje zajednici u kojoj djelujemo u samoj je srži Ininog poslovanja, a ovo je prva od sedam donacija bolnicama koje će INA uručiti do kraja godine kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije“, rekao je Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.

“KBC-u Zagreb pacijent je u središtu pažnje, tako da iskreno zahvaljujemo Ini na zaista vrijednoj i korisnoj donaciji koja će značajno doprinijeti poboljšanju uvjeta u kojima se liječe naši pacijenti“, izjavo je Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

Akademik Miroslav Samaržija, dr. med., specijalist internist, pulmolog; predstojnik Klinike za plućne bolesti KBC-a Zagreb, ovom priliko je naglasio:

“Adekvatna klimatizacija prostora je od izuzetnog značaja za pacijente koji boluju od respiratornih bolesti pa će ova donacija doprinijeti boljem liječenju i bržem oporavku teških bolesnika. Upravo iz tih razloga su klimatizirani prostori intenzivnog i postintenzivnog liječenja te hitnog prijama bolesnika“.

Donacija INE klinici za plucne bolesti Jordanovac. Nazocili su predsjednik uprave INE Zoltan Adott,ravnatelj KBC Zagreb Ante Corusic,predstojnik klinike za plucne bolesti Jordanovac Miroslav Samarzija. Photo: Igor Soban/PIXSELLL

Komentiraj