INA pobijedila na Deloitteovom natječaju za najbolje izvješće o održivom razvoju u Hrvatskoj za 2017. godinu

INA

INA je osvojila je Green Frog Award 2017, nagradu koju Deloitte Hrvatska već treću godinu zaredom dodjeljuje za najbolje izvješće o održivom razvoju.

Ovu nagradu INA je osvojila i 2015. godine, a naši napori prepoznati su i na regionalnoj razini: 2015. i 2016. godine INA je osvojila posebno priznanje Deloittea, tzv. Distinction na regionalnoj razini za izvještavanje o održivosti.

Nagradu u ime Ine preuzela je gospođa Angelika Brnada, direktorica održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša, koja je tom prilikom istaknula kako je svoje prvo Izvješće o zaštiti okoliša INA izdala prije punih 20 godina:

“Uvidjeli smo da takav pristup stvara nove poslovne prilike te da je transparentnost jedini pravi način predstavljanja kompanije prema internim i vanjskim dionicima. Tijekom ovih 20 godina pokazali smo kako smo svjesni svoje odgovornosti kao jedne od najvećih hrvatskih kompanija i nastojimo ostvariti što bolje odnose u zajednici u kojoj djelujemo, kao i u komunikaciji s našim dionicima. Raduje nas što je to prepoznala i stručna zajednica kroz Green Frog nagradu”.

Inino Izvješće o održivosti donosi podatke o gospodarskim, ekološkim i društvenim rezultatima kompanije i dio je Integriranog godišnjeg izvješća INA Grupe. Pri izvještavanju nastoje se primijeniti metodološke inovacije, pružiti cjelovitu sliku postignuća i ciljeva u različitim segmentima poslovanja, uvid u rizike s kojima se suočavamo te način na koji ih rješavamo.

U godišnjem izvješću za 2017. godinu naglasak će biti stavljen na povezivanje šest ključnih područja održivog razvoja u Ini (okoliš, zdravlje i sigurnost, zajednice, klimatske promjene, ljudski kapital te etika i upravljanje) sa 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja UN-a kroz prikaz najboljih praksi unutar INA Grupe.

Komentiraj