Ilustracija: Pixabay

Ina obustavila isporuku plina Petrokemiji

Ina je jutros obustavila isporuku plina Petrokemiji, ali, kako doznaje N1, ona će nastaviti s radom.

Podsjetimo, Ina je u srijedu poslijepdne priopćila kako će nastaviti s isporukom prirodnog plina Petrokemiji, ako plate račune. “Zbog neplaćenih isporuka prirodnog plina i neispunjavanja financijskih odredbi ugovora o kupoprodaji plina, a u svrhu zaštite svojih poslovnih interesa, primorana razmotriti mogućnosti nastavka opskrbe Petrokemije prirodnim plinom. Svjesni poteškoća koje Petrokemija ima s likvidnošću podsjećamo kako je Ina do sada u više navrata izlazila ususret toj kompaniji te smo otvoreni za pronalazak obostrano prihvatljivog rješenja”, priopćili su kasno poslijepodne iz Ine.

Problemi s opskrbom Petrokemije plinom bili su i tema poslijepodnevnog sastanak u Vladi s Upravom i Nadzornim odborom tvrtke što je novinarima u Saboru potvrdio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Premijer je rekao da se nastavlja proces dokapitulacije, te kako misli da je ključno da do kraja sudjeluju svi akteri te da se nađe dugoročno i održivo rješenje.

Predsjednik Uprave Petrokemije Đuro Popijač istaknuo je da kutinska tvrtka neće zaustavljati proizvodnju, te kako nema eksalacije po pitanju bilo kakvog prekida ili problema s isporukama kupcima.

Komentiraj