Ina donirala 100.000 kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb

HINA/ Zvonimir KUHTIĆ

Ina  je u četvrtak Klinici za dječje bolesti Zagreb uručila donaciju od 100.000 kuna koja je uložena u obnovu prostora Referentnog centra za gastroenterologiju i prehranu, te Odjela za dječju otorinolaringologiju.

Novcem su obnovljeni ordinacije za liječnike, šalter te dio odjela posvećen nutricionističkom pregledu i sestrinska ambulanta Referentnog centra za gastroenerologiju i prehranu, kao i zajednička čekaonica gastroenterologije i otorinolaringologije.

Zamjenica ravnatelja bolnice Iva Hojsak rekla je kako je prijašnji prostor bio neadekvatan za rad dodavši da bolnica zbog manjka sredstava iz državnog proračuna za projekte uređenja uglavnom ovisi o donacijama.

Predsjednik uprave Ine Sándor Fasimon kazao je kako Klinika za dječje bolesti Zagreb pravo mjesto na kojemu bi Ina, kao najveća tvrtka u Hrvatskoj, trebala djelovati na društveno koristan način.

Tradicionalnom donacijom Klinici za dječje bolesti Zagreb Ina je završila godišnju kampanju tijekom koje je donirala novac za osam bolnica u Hrvatskoj, dok je u prošlih 10 godina bolnicama u Hrvatskoj ukupno donirala više od 5,6 milijuna kuna.

Hojsak je rekla da je nedostatak adekvatnog prostora najveći problem, obzirom da je zgrada Klinike zastarjela i nema dovoljno ambulanti i operacijskih dvorana. Ministar zdravstva Milan Kujundžić obećao je da će se bolnica preseliti u novu zgradu, čiji je početak gradnje najavljen za 2019. godinu.

Fasimon je nakon uručenja donacije obišao obnovljene prostore bolnice, a uz njega su bili trener Hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, članovi hrvatske rukometne reprezentacije i atletičarka Sandra Perković, te Crveni nosovi koji s bolesnom djecom rade kao “klaunovi doktori”.

Komentiraj