facebook.com

Imperial d.d. i Hoteli Makarska d.d. najavili pripajanje

Uprave turističkih poduzeća Imperial d.d. i Hoteli Makarska d.d. potpisale su Ugovor o pripajanju.

Objedinjena poduzeća će nastaviti poslovati pod imenom Imperial Riviera d.d. sa sjedištem u Rabu te podružnici u Makarskoj. Pripajanje trebaju odobriti i glavne skupštine tijekom svibnja 2019. godine.

“Novo poduzeće Imperial Riviera d.d. bit će vlasnik šest hotela, tri turistička naselja i dva kampa u vodećim hrvatskim destinacijama Rab i Makarska što čini 3.618 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat 9.000 gostiju, te će biti jedna od deset najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj. Također, nova Imperial Riviera d.d. planira nastaviti ulagati u materijalna prava radnika u skladu s ulaganjima u turističke objekte i podizanjem kvalitete usluga, što uz povećanu upravljačku efikasnost i kvalitetnije korporativno upravljanje predstavlja dodanu vrijednost za djelatnike i dioničare. Imperial Riviera d.d. zapošljavat će oko 900 radnika u sezoni, od kojih je 40% stalno zaposlenih, uz zadržavanje svih stečenih prava zaposlenika u Makarskoj i na Rabu te ostanak na snazi postojećih kolektivnih ugovora“, rekao je Joško Lelas, predsjednik Uprave Hoteli Makarska d.d.

“Naše novo poduzeće Imperial Riviera d.d. nastavit će ulagati, otvarati nova radna mjesta, razvijati turističko poslovanje i djelovati kao gospodarski pokretač svojih destinacija u Makarskoj i na otoku Rabu. Vjerujemo da je ovo značajan iskorak u zajedničkom interesu svih dionika objedinjenih kompanija, kao i lokalnih zajednica u Makarskoj i na otoku Rabu“, naglasio je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial d.d.

Valamar Riviera d.d. će nastavit će upravljati svim hotelima, ljetovalištima i kampovima u Makarskoj i na Rabu pod brendovima Valamar – All You Can Holiday i Camping Adriatic by Valamar čime je osiguran njihov kontinuitet na tržištu i nastavak uspješnog poslovanja u turizmu.

Komentiraj