IMOVINSKA KARTICA Plenković: ‘Čim se za to steknu zakonski uvjeti, predat ću je’

Davor Javorovic/PIXSELL

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, u sklopu predizborne kampanje posjetio je IV. izbornu jedinicu.

‘Idem s hrvatskim narodom i tumačim aspekte našeg programa. Ovo je za HDZ pobjednička izborna jedinica i ovdje očekujem uvjerljiv doprinos izvrsnim rezultatima mojih kolegicama i kolegama’, kazao je Plenković u Virovitici.

Na pitanje zašto još nije predao imovinsku karticu, šef HDZ-a kaže kako to još ne može, prenosi N1.

‘Čim se za to steknu zakonski uvjeti, predat ću je. Konzultirao sam se s Povjerenstvom, ako niste zakonski pokriveni ne možete je predati. Koga zanima može me pitati.’

Na to kako je u Hrvatskoj više od 300.000 građana i njima HDZ planira posvetiti posebnu pozornost, Plenković se izjasnio: ‘Onima koji su u poziciji da imaju dugovanja prema državi, javnim poduzećima omogućit ćemo otpis duga u iznosu do jedne prosječne plaće sa svim kamatama. Također, treba promijeniti ovršni zakon da se ne može ovršiti jedina nekretnina’.

Plenković je odgovorio na pitanje zašto to HDZ već nije promijenio. Kaže kako on “odgovara za HDZ od 17. srpnja i buduću Hrvatsku vladu”, ali se ipak pohvalio smanjenjem javnog duga, piše N1.

‘Smanjenje javnog duga komentiram vrlo kvalitetnim radom našeg ministra financija Zdravka Marića. To je rezultat  gospodarskog rasta, ali i vrlo mudrog upravljanja rashodovnom stranom našeg proračuna.’

Ivan Vrdoljak izjasnio se da bi on radije koalirao s HDZ-om nego amaterskim Mostom.

‘Ja idem za tim da HDZ osvoji većinu. Da njen predsjednik koji ima politički i izborni legitmitet bude u poziciji formirati vlast. Velika koalicija nije opcija za nas. Oni koji to plasiraju su ili na margini ili pali ili se bore da prijeđu prag pa želi prikazati HDZ i SDP istima. Velike su razlike između nas i siguran sam da su to birači prepoznali. Mislim da sam uspio u promjeni političkog dijaloga. Želim europsku Hrvatsku’, kazao je Plenković.

Komentiraj