“Imao sam problema s mentalnim bolestima, želio sam se ubiti”, priznao Robbie Williams

Robbie Williams se u dužem ispovjednom govoru zahvalio publici i svojim obožavateljima što je još uvijek normalan i na pozornici zahvaljujući njima, te detaljno opisao s kakvim se mentalnim problemima suočio.

“Tijekom godina imao sam problema s mentalnim bolestima i borbe sa samim sobom kao čovjekom.“ Ispričao je Williams na svom koncertu u Amsterdamu, te nastavio svoju ispovijed: „Godine 2006. to je postalo toliko strašno da sam se povukao iz glazbene industrije. Međutim, kako sam još uvijek ovdje, to mi nije skroz uspjelo, ali sam se bio povukao. I tri godine sam tako samo sjedio na kauču i jeo čips, krafne, i pustio sam bradu i izgledao sam kao serijski ubojica. Tragao sam za NLO-ima, zbog čega sam izgledao još više lud. Postao sam agorafobičan i nisam izlazio iz kuće. Izlazio sam iz kuće samo zbog odlaska k liječniku. Nisam imao nikakvu svrhu i nisam imao život. Bio sam na vrhu svijeta u to vrijeme, rasprodavao sam stadione i bio u novinama svaki dan. Mozak mi je govorio da ne zaslužujem ništa od svega toga. Mozak mi je govorio da sam govno i da ništa ne vrijedim. To mi je moj mozak govori. A onda, kada si na vrhu svijeta, svi te žele povući dolje. Novine te žele povući dolje. Društveni mediji te žele povući prema dolje. Oni te samo žele umanjiti i svesti na neku mjeru i napraviti sve da više ne funkcioniraš.“

Tijekom ispovijedi pred publikom rekao je da je čak u jednom trenutku pomislio da si oduzme život ali da su ga dvije stvari održale zdravim i prisebnim. Prva je bila poznanstvo s njegovom budućom suprugom, američkom glumicom Ayde Field, a druga njegova publika.

“Druga stvar, koja je više nego istinita, jer mi je moj mozak tada govorio da sam bezvrijedan i da sam varalica i da ne bih trebao biti ovdje i da ne zaslužujem ništa od ovoga, je stvar koja se svemu tome usprotivila, i također me čuvala zdravim i sigurnim, bila je činjenica da ste vi ovdje, jer me volite i želite da budem dobro. Da nije bilo vas, i moje žene, i moje djece, mislim da ne bih bio ovdje. Dakle, vječno sam vam zahvalan što ste me, na vrlo, vrlo lud, lud način, zaštitili. Hvala vam puno.” Rekao je Williams okupljenoj publici i dobio veliki pljesak.

Govoreći za NME prošle godine, Williams je govorio o svojoj borbi s problemima mentalnog zdravlja i zlouporabom opojnih sredstava, te o tome da je otvoren za podršku onih koji su mu bliski. “Dobra stvar kod mene je to što ću saslušati svakoga tko bi htio pomoći. Oduvijek sam osjećao da unutra postoji nešto što vrijedi spasiti i oduvijek sam želio biti spašen.” Rekao je tada za NME.

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]