Dinamo je, nakon godine dana ‘pauze’, osvojio naslov prvaka Hrvatske. Potvrđeno je to u nedjelju, remijima Rijeke i Hajduka, koji su jedini još mogli ugrozili zagrebački klub. Očekivalo se kako će naslov proslaviti pobjedom protiv Rudeša, ali izabranici Nikole Jurčevića u ponedjeljak su tu utakmicu izgubili sa 1:0.

“Imali smo sasvim drugu ideju kako će završiti ovaj dan, izgledali smo izuzetno motivirano, željeli smo pobijediti utakmicu i na pravi način proslaviti naslov prvaka. Nažalost, Rudeš nas je pobijedio iz jednog udarca po golu, ali to ne umanjuje njihovu pobjedu. Imali smo dosta prilika, igrači su bili angažirani i motivirani, bio je ovo dan u kojem nas nije išlo i nismo izgledali loše i nismo zaslužili izgubiti”, rekao je nakon susreta Jurčević.

“Nastavili smo negativan niz koji nam predstavlja problem i umanjuje zadovoljstvo naslovom prvaka. Također, nastavlja se niz problema, Doumbia i Ćorić zaradili su ozljede tijekom utakmice. Uz rezultatski neuspjeh prati nas i veliki peh koji ne može do kraja biti opravdanje da nismo osvojili više bodova”, dodao je.

Za tjedan dana na rasporedu je finale Kupa, u kojem Dinamo protiv Hajduka ‘lovi’ dvostruku krunu. “Iz ove perspektive, apsolutno sam uvjeren da imamo velike i realne šanse za osvajanje duple krune i Kupa. U ovom trenutku to ne izgleda tako, ali u potpunosti sam siguran, jer slijedi specifična i posebna utakmica protiv našeg najvećeg rivala. Cilj je osvajanje dvostruke krune, da izbrišemo ovaj estetski dio koji nedostaje u zadnje vrijeme”, poručio je Jurčević.

Komentiraj