Imaju li žene koje ugrađuju silikone mentalni problem?

Twitter/@realtashabanks

Ako ste se već podvrgavali plastičnim operacijama ili tek namjeravate kirurškom metodom promijenite nešto na svom tijelu, možda ne bi bilo loše da prvo posjetite psihologa ili psihijatra. A evo i zašto…

Žene sa silikonskim implantatima u grudima imaju tri puta veće šanse da izvrše samoubojstvo ili postanu ovisnici o alkoholu ili drogama. Tako su barem pokazali rezultati najnovije studije.

Istraživači smatraju kako bi se razlog za povećanu stopu mentalnih problema kod žena sa silikonima mogao kriti u tome što osobe koje idu “pod nož” već imaju neki psihijatrijski poremećaj, nisko samopouzdanje i ozbiljne probleme da prihvate izgled svog tijela.

Tijekom istraživanja, objavljenog u magazinu “Anali plastične kirurgije” praćeno je 3.527 Šveđanki koje su imale ovu vrstu operacije u periodu od 1965. do 1993. godine.

Pregledali su njihove smrtovnice i način na koji su umrle. Ispostavilo se da su 24 žene počinile samoubojstvo u prosjeku nakon 19 godina od operacije, dok je do još 38 smrti došlo kao posljedica ovisnosti o drogama i alkoholu.

Ne možemo ni pretpostaviti koliko je ovo veliki problem, jer nije moguće unaprijed znati koja žena ima psihijatrijski poremećaj – rekla je doktorica Loren Lipwoeth iz Vanderbilt sveučilišnog medicinskog centra.

Otkriveno je da su žene s implatatima rijetko imale rak dojke, a većinom su umirale od raka pluća, bolesti dišnih organa i sličnih problema.

Komentiraj