Sanjin Strukic/PIXSELL

IMAJU DOVOLJNO “Referendum o referendumu” tvrde kako su skupili preko 382 tisuće potpisa

[quote_box_center]

  • “Naš je prvi cilj bio sačuvati referendum u Hrvatskoj od onih koji ne žele neposrednu demokraciju i koji ne žele da građani mogu na referendumu usprotiviti se štetnim političkim odlukama. Drugi naš cilj bio je olakšati referendum kako bi ubuduće bilo potrebno 200 000 potpisa za raspisivanje referenduma”, rekao je koordinator Željko Stipić

[/quote_box_center]

Inicijativa 15 sindikata i sedam nevladinih udruga za raspisivanje “referenduma o referendumu” prikupila je dovoljan broj potpisa za svako od dva referendumska pitanja, izvijestili su na konferenciji za novinare koordinatori inicijative.

Sindikati i nevladine organizacije od 30. svibnja prikupljali su potpise za raspisivanje referenduma na dva pitanja: “jeste li za to da 200 000 potpisa bude dovoljno za raspisivanje referenduma” i “jeste li za to da se potpisi mogu prikupljati na svim mjestima na kojima je dopušteno javno okupljanje građana”.

“Dva tjedna smo prikupljali potpise u svim gradovima Hrvatske na više tisuća mjesta i sada kada je sve gotovo možemo reći da smo uspjeli”, izjavio je novinarima koordinator inicijative, Željko Stipić.

“Naš je prvi cilj bio sačuvati referendum u Hrvatskoj od onih koji ne žele neposrednu demokraciju i koji ne žele da građani mogu na referendumu usprotiviti se štetnim političkim odlukama. Drugi naš cilj bio je olakšati referendum kako bi ubuduće bilo potrebno 200 000 potpisa za raspisivanje referenduma”, rekao je Stipić, zahvalivši svim građanima koji su sudjelovali u akciji.

Procijenio je da je u prošlih tri dana prikupljeno preko 100 000 potpisa te da je njihov ukupan broj uvelike premašio potrebnih 382 000.

Član inicijative Mijat Stanić dodao je da će se u idućih mjesec dana potpisi “pročistiti” prije nego što budu predani vlastima.

Komentiraj

Source:Darko Jeras