ILČIĆ “Sada je jasno da je Milanović postavio Jokića, iza sutrašnjeg prosvjeda stoji SDP”

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrasta i saborski zastupnik Ladislav Ilčić u utorak je održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o kurikularnoj reformi, pritom kritizirajući Borisa Jokića, Zorana Milanovića i SDP.

Ilčić je podsjetio kako je predsjednik SDP-a jučer u Dnevniku Nove TV rekao da je osobno formirao Ekspertnu skupinu te da je Jokić bio njegov izbor. “Dakle, Milanović je potvrdio ono što govorimo već dugo, a to je da je Jokić i njegova skupina postavljena od strane politike”, rekao je Ilčić i pozvao Milanovića da se ispriča javnosti, koju je ‘obmanjivao govoreći da ta skupina nije postavljena od politike’.

“Naša koalicija pokazala je spremnost na suradnju samim time što nismo smijenili Jokića. No, on je suradnju ultimatumom odbio, ponaša se kao da je SDP još na vlasti, i kao što su samo oni mogli odlučivati i nisu slušali mišljenja drugih stručnjaka”, rekao je Ilčić na konferenciji dodajući da će kurikularna reforma sigurno ići dalje, ali i da će u njoj sudjelovati stručnjaci koji su spremni na suradnju.

Ilčić smatra kako iza surašnjeg prosvjeda stoji upravo SDP. “Radi se o destruktivnom prosvjedu bez javne rasprave”, kaže Ilčić koji je uvjeren da će u prosvjedu sudjelovati i članovi udruga iz Platforme 112, koji su već ranije prosvjedovali protiv aktualne Vlade.

Ilčić je još jednom kritizirao Borisa Jokića, dodajući da Ekspertna skupina nije izabrana javnim natječajem nego pozivom Vedrana Mornara. Naglasio je kako Vlada želi da Jokić nastavi raditi, ali u atmosferi u kojoj se mogu priključiti i drugi stručnjaci. Ponovio je kako je za kašnjenje reforme prvi kriv upravo Jokić. “Prebacivanje loptice krivice na nekog drugog ne pali jer su dokumenti vrlo jasni”, navodi.

Komentiraj