IKEA iz prodaje povlači Calypso stropne lampe

Pixabay

Trgovina namještajem IKEA pozvala je sve kupce, koji su kupili stripnu lampu Calypso nakon 1. kolovoza 2016. da provjere oznaku datuma na proizvodu.

IKEA povlači sve CALYPSO stropne lampe proizvedene između i uključujući ove oznake datuma proizvodnje: 1625 do 1744. Tvrtka je primila izvješća o padu staklenih sjenila te kako bi smanjila rizik za kupce, iz prodaje povlači sve Calypso stropne lampe proizvedene između i uključujući ove oznake datuma proizvodnje: 1625 do 1744.

IKEA

“IKEA poziva sve kupce koji posjeduju CALYPSO stropnu svjetiljku proizvedenu tijekom spornih datumskih oznaka da je vrate u robnu kuću, gdje će im biti zamijenjena novom CALYPSO lampom ili punim povratom plaćenog iznosa. IKEA ne zahtijeva nikakve dokaze o kupnji.

Sigurnost proizvoda za tvrtku IKEA vrlo je ozbiljno pitanje. Svi naši proizvodi su testirani i usklađeni s važećim standardima i zakonima. Unatoč tome, primili smo izvješća da su CALYPSO staklena sjenila padala. Kako bismo zaštitili kupce i izbjegli daljnje incidente, odlučili smo povući sporne proizvode, a kupcima nudimo potpuni povrat novca ili zamjenski proizvod”, navode iz IKEA-e.

Menadžerica odjela za rasvjetu i pametne domove u IKEA of Sweden Emilie Knoester naglasila je da, iako je iznimno niska vjerojanost da će se daljni padovi opet dogoditi, rizik je dovoljan razlog da IKEA povuče spomenute lampe. “igurnost kupaca je glavni prioritet za tvrtku IKEA, zbog čega smo se – zbog mjera predostrožnosti – odlučili na povlačenje zahvaćene serije”, kazala je.

Komentiraj