Ikea investira 33 milijuna eura u Designer Outlet Croatia

Petar Glebov/PIXSELL

IKEA Centres, dio globalne trgovačke kompanije IKEA Grupa, pokrenula je projekt vrijedan 33 milijuna eura za gradnju prve faze kompleksa Designer Outlet Croatia, koji će biti smješten pored robne kuće IKEA Zagreb.

Kako je priopćeno u utorak iz Ikee, najvećim outlet kompleksom u Hrvatskoj će, u suradnji s IKEA Centres, upravljati konzultantska tvrtka ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski upravitelj dizajnerskih outleta.

U prvoj fazi projekta, Designer Outlet Croatia protezat će se na 15.000 četvornih metara u 90 lokala, prosječne površine 170 četvornih metara, koje zakupci mogu spajati za potrebe većih dućana. Po završetku prve faze projekta očekuje se otvaranje više od 400 novih radnih mjesta.

Poseban šarm iskustvu kupovine u kompleksu Designer Outlet Croatia dat će arhitektura inspirirana stilskim elementima kuća Slavonije, Istre i Kvarnera, Dalmacije, Zagreba te sjeverozapadne Hrvatske, kaže se u priopćenju.

Investicija u Designer Outlet Croatia je zajednički pothvat kompanije IKEA Centres i Mutschler Outlet Holding AG, čije je sjedište u Zuerichu te koji s kompanijom IKEA Centres već ima partnersku suradnju u realizaciji projekta Designer Outlet Algarve. Mutschler Outlet Holding AG u vlasništvu ima i nekoliko outleta u Njemačkoj kojima upravlja ROS Retail Outlet Shopping.

Gradnja Designer Outlet Croatia kompleksa započet će tijekom 2017. godine, a otvorenje je predviđeno za 2018. godinu.

Nakon ostvarenja prve faze projekta planirana je i druga faza nakon koje će se kompleks protezati na 25.000 četvornih metara, uz dodatnih 60 lokala premium brendova.

Vrijednost investicije po dovršetku druge faze projekta iznosit će 54 milijuna eura. Uz to, planirana je gradnja hipermarketa, maloprodajnog objekta, benzinske stanice i dva lanca brze hrane, nakon čega će ukupna vrijednost investicije iznositi 88 milijuna eura.

Investicije IKEA Grupe u Hrvatskoj tako, uz dosadašnji projekt robne kuće IKEA Zagreb, ulaganjem u outlet i prateće sadržaje rastu na ukupnih 188 milijuna eura, zaključuje se u priopćenju.

Komentiraj