Tvrtka IKEA Hrvatska je prema nezavisnom istraživanju o zadovoljstvu zaposlenika koje provodi portal Moj posao, proglašena trećim najboljim poslodavcem među velikim tvrtkama. Od otvorenja robne kuće u Gradu Zagrebu, već treću godinu tvrtka IKEA Hrvatska nalazi se u vrhu najboljih poslodavaca u Republici Hrvatskoj.

Rezultati istraživanja Moj posao pokazali su kako više od 85% kolega smatra kako u toj tvrtki ima mogućnost napredovanja. O zadovoljstvu na radnom mjestu svjedoči i podatak kako bi gotovo 90% kolega bilo sretno da ostatak karijere provede upravo u tvrtki IKEA.

Istaknimo kako je IKEA Grupa uplatila 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike u znak zahvalnosti za doprinos i vjernost, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva.

Riječ je o jedinstvenom programu vjernosti Tack! u sklopu kojeg se zaposlenicima IKEA Grupe na godišnjoj razini uplaćuje dodatak za buduću mirovinu. Tako IKEA Grupa dijeli profit sa zaposlenicima i na ovaj način. Svakom zaposleniku IKEA Grupe pa tako i u Republici Hrvatskoj, koji radi puno radno vrijeme i radi za tvrtku IKEA pet ili više godina uplaćuje se isti iznos neovisno o poziciji ili iznosu plaće.

“Zaposlenici su ključ našeg uspjeha i samo u suradnji s njima možemo ostvariti našu viziju stvaranja boljeg svakodnevnog života za većinu ljudi. Naš način da im zahvalimo za njihov svakodnevan predan rad i trud je Tack! program. Njime ćemo ove godine zaposlenicima u Hrvatskoj dodatno uplatiti 3 087 kuna za njihove buduće mirovine. Vjerujem kako je ovaj poticaj IKEA Grupe došao u najboljem trenutku za naše kolege koji su ponovno rad u tvrtki IKEA ocijenili visokim ocjenama, osiguravši nam tako titulu jednog od tri najbolja poslodavca u Hrvatskoj prema istraživanju portala Moj posao. Raduje nas što i neovisna istraživanja potvrđuju da u Hrvatskoj imamo motiviran tim ljudi koji spremno pomaže u ostvarenju naših poslovnih ciljeva. Čestitam našim kolegicama i kolegama i vjerujem kako ćemo, uz njihovu pomoć i dogodine imati razloga za slavlje”, istaknula je Darija Kuljić, voditeljica robne kuće IKEA Zagreb.

Otkako je Tack! uveden prije tri godine, ukupno je 413 milijuna eura uplaćeno u taj fond za bolje mirovine zaposlenicima tvrtke IKEA. U taj globalni fond uključeni su svi zaposlenici, a sredstva se dodjeljuju ovisno o ukupnim plaćama i naknadama u pojedinoj državi. Uz program Tack!, svi zaposlenici IKEA Grupe uključeni su i u program Jedan IKEA bonus koji ovisi o radnom učinku, a zahvaljujući njemu zaposlenik godišnje može dobiti približno još jednu dodatnu plaću.

Komentiraj