IKEA

IKEA Aktivni urbani stilovi života u ograničenoj SPÄNST kolekciji

IKEA je pokrenula ograničenu kolekciju za aktivne, urbane životne stilove, razvijenu u suradnji s dizajnerom Chrisom Stampom iz L.A.-a.

IKEA se oduvijek bavi istraživanjem svakodnevnog života; kod kuće ili izvan nje.

Lansiranjem ograničene kolekcije SPÄNST, IKEA ulazi na ulice i u sport, istražujući subkulture, poput kolekcionara tenisica, skejtera ili aktivnih urbanih stilova. (SPÄNST znači elastičnost na švedskom).

Dizajnirana u suradnji s Chrisom Stampom, modnim dizajnerom i kreativnim direktorom robne marke Stampd iz L.A.-a, bilo da je riječ o skateboardu, jakni koja bi se mogla smatrati umjetničkim djelom ili pak cipelama koje izgledaju sve bolje što ih više nosimo – ova je kolekcija način kojim možeš razotkriti svoj životni stil.

„Ideja u pozadini kolekcije je da IKEA ponovno razotkrije kako mlađi, estetski potkovani, osviješteni potrošači, organiziraju svoj ormar i dodatke kod kuće. Želim da budu ponosni na način kojim pokazuju svoju odjeću i obuću, omogućujući im da cijene svaki svoj predmet jednako kao i kada ih nose”, rekao je Chris Stamp.

Dio suradnje odradila je i poljska slobodna dizajnerica, Maja Ganszyniec, česta suradnica tvrtke IKEA. Maja, koja je stekla diplomu na londonskom kraljevskom koledžu umjetnosti te vodi dizajnerski studio u Varšavi, održava blisku vezu s tvrtkom IKEA od 2014. godine.

“Pokazalo se da Chris i ja imamo vrlo slične ideje za kolekciju i njezin izgled. Željeli smo poboljšati mladi urbani stil života i podržati ljude koji su aktivni. To je bila naša polazna točka. Danas biste mogli doći kući, primjerice, sa skejtanja, iz parka, drugih sportova ili joge – i onda završite s vlažnom sportskom odjećom, a pritom dijelite s nekime sićušni stan”, rekla je dizajnerica Maja Ganszyniec.

Komentiraj