HINA/ Damir SENČAR

“Igrao sam na poziciji na kojoj se osjećam nabolje”

Nakon 20 godina Hrvatska je Svjetsko prvenstvo otvorila pobjedom. Slavili su večeras protiv Nigerije sa 2:0, a kapetan Luka Modrić postigao je drugi pogodak sa bijele točke.

“Za nas je bilo iznimno važno da otvorimo turnir s pobjedom, bez obzira na utakmicu Argentine i Islanda, mi smo bili fokusirani na nas. Vjerujemo da ćemo na krilima ove pobjede još podići našu igru, da će nam dati dodatno samopouzdanje da nastavimo naš put prema zacrtanom cilju”, rekao je Modrić nakon utakmice, kako prenosi Dnevnik.hr.

Dodaje da utakmica nije lagana. “Za nas je u jako dobro vrijeme došao prvi pogodak, nakon toga bilo nam je lakše igrati, nametnuti našu igru. Mislim da smo zasluženo pobijedili, ali Nigerija nije bila lagan suparnik, vjerujem da će osvojiti neke bodove u sljedećim utakmicama”, smatra naš kapetan.

Oba gola pala su nakon prekida. “Na tom smo puno radili. U prija”šnjim utakmicama igrao sam ofenzivnije, ali me izbornik povukao sada na poziciju na kojoj se osjećam nabolje. Igrat ću tamo gdje me izbornik postavi”, kaže Modrić i dodaje da je kod izvođenja jedanaesterca bio fokusiran da zabije pogodak.

Sljedeći suparnik Hrvatske je Argentina, a Modrić kaže kako će to biti jako teška utakmica. “Igramo protiv možda i favorita naše skupine. Imaju ogromnu kvalitetu, ali ova će nam pobjeda podignuti samopouzdanje i da ćemo upisati bodove. Bit će nam teško, oni će ići na pobjedu, ali i mi ćemo pokušati odigrati što bolje i pobijedit”, kazao je.

Modrić je proglašen najboljim igračem utakmice protiv Nigerije u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Komentiraj