HINA/ Damir SENČAR/

“Igrali smo za naše ljude koji se muče i preživljavaju, i za branitelje”

Hrvatska je u subotu upisala prve bodove na startu Svjetskog prvenstva u Rusiji. ‘Pala’ je Nigerija sa 2:0. Hrvatska je slavila autogolom Etebea te Luke Modrića iz jedanaesterca.

“Čestitam igračima na pobjedi i disciplini u igri. Igrali smo za naše ljude u Hrvatskoj koji se muče i preživljavaju, igrali smo za naše branitelje. Hvala našim navijačima koji su došli ovdje. Mi ćemo i dalje ćemo s ponosom igrati za Hrvatsku”, izjavio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice za kamere HRT-a.

Utakmica je, kaže, ispala dobro. “Malo ćemo proslaviti i okrenuti se Argentini. Dalek je put do prolaska skupine, ovo je samo mali korak. Teška utakmica. Dečki su odradili dobar posao u fazi obrane. Dali smo dva gola iz prekida. Bilo je teško, Nigerija ima dobre individualce. Mi smo bili na nivou, puno smo trčali i na kraju zasluženo pobijedili”, dodao je.

Prvu izmjenu Dalić je napravio nakon 60 minuta. Umjesto Kramarića ušao je Marcelo Brozović. “Broz nam je donio mirnoću. Zatvarali smo utakmicu tako da smo branili loptu. Pobornik sam zadnjeg veznog koji čuva poziciju, ali s Lukom i Raketom u sredini sam tražio i dobio protok lopte. Nedostajao je dubinski pas, Krama je čekao, ali nije dobio pravu loptu, nedostajalo mi je prodornosti Rebića i Perišića, ali oni su radili puno u fazi obrane. Bilo bi teško da se moramo vaditi na Argentini”, poručio je izbornik.

Komentiraj