Teknikens Värld

Igračka otkrila izgled nove Volvo limuzine?

Fotografije umanjenog modela buduće top limuzine S90 pojavile su se na jednoj kineskoj web stranici, a švedski magazin Teknikens Värld (Svijet tehnike) tvrdi da automobilčić vjerno prikazuje nasljednika modela S80.

Po svemu sudeći dizajn Volva S90 više nije tajna s obzirom da su na Internet procurile fotografije modela kineskog proizvođača u mjerilu 1:43.

Na njima se vidi kako je prednji dio nasljednika top modela S80 dizajniran po uzoru na dva konceptna automobila kompanije Volvo – Concept Coupe i Concept Estate.

Specifična maska hladnjaka i farovi sa tzv. “Torovim čekićem” – LED dnevnim svjetlima u obliku slova T, prvi put su viđeni na spomenutim konceptima, a zatim i na serijskom SUV modelu XC90 druge generacije.

163937466755e2edafe9a08306334272_v4_big

Sa stražnje strane se također primjećuju stilski detalji koji su tipični za Volvo Concept Coupe, prije svega stop svjetla u obliku slova C.

S90 siluetom više podsjeća na moderne luksuzne kupe limuzine nego na klasični sedan što se uklapa u dizajnersku ideju da automobil ima naglašenu sportsku pojavu.

Nova top limuzina trebala bi biti predstavljena do kraja godine, dok bi se svjetska sajamska premijera mogla dogoditi na detroitskom salonu automobila u siječnju 2016, s obzirom da je Volvo odlučio nastupiti samo na tri međunarodna sajma – u Detroitu, Ženevi i Šangaju.

Što se tiče pogonskih jedinica, očekuju se 2.0 litarski četverocilindarski benzinski i dizel motori, uz eventualnu hibridnu verziju.

Poslije limuzinske verzije uslijedit će i karavan s oznakom V90. Ovaj model bit će dizajniran po uzoru na Volvo Concept Estate, ali će umjesto 2 imati 4 vrata.

Komentiraj