Igrač Rudeša pozitivan na COVID-19, u izolaciji seniori, juniori i stručni stožer

Drugoligaš Rudeš objavio je na službenom ‘Facebook’ profilu da je neimenovani igrač kluba pozitivan na COVID-19.

Nakon kontakta s nadležnim epidemiologom u četrnaestodnevnu izolaciju poslana je cijela seniorska momčad, juniori 1 te stručni stožer.

Rudeš, koji je proteklu prekinutu sezonu Druge HNL okončao na petom mjestu, je za tri dana trebao otvoriti novu sezonu druge lige gostovanjem kod Međimurja. S obzirom da izolacija navedenih kadrova Rudeša traje četrnaest dana, logično je zaključiti da će otkazana biti i utakmica drugog kola u kojem je Rudeš trebao igrati doma s Interom (22. kolovoza), a s obzirom na to da je trenutno nemoguće znati što će biti u epidemiološkom kontekstu pri ili nakon isteka karantene, upitna je i utakmica trećeg kola u kojoj je Rudeš gost kod Kustošije (29. kolovoza).

S obzirom na to da Hrvatski nogometni savez nije javno objavio dokument kojim će se definirati što se događa u slučaju da se neki klub nađe u situaciji u kojoj je sada Rudeš, ostaje nam vidjeti sljedeće korake nadležnih nogometnih institucija.

Podsjetimo, iako je dobar dio saveza diljem Europe objavio zdravstveni protokol, dokument kojim je (između ostalog) definirano što će se i s kojim posljedicama događati u slučaju da je netko u klubu zaražen ili cijela momčad mora u izolaciju, HNS (suprotno najavama) to još uvijek nije napravio.

Savez potvrdio da konačni zdravstveni protokol za Prvu HNL još uvijek nije utvrđen

Komentiraj